睇片就知道深圳d所謂商場根本仲係好落後

270 回覆
149 Like 205 Dislike
大家講緊上去玩
又唔係住
每區最出名幾個商場battle咪算
同樣道理wfc 泰國同台灣真貌

但係真,特別入過工廈/住宅
深圳內部仲有好多野好怪咁
唔知佢最新個d區點
又唔見佢地去大阪西成區比較,去深圳就用最窮最落後地區來襯托香港幾靚幾有"特色"
你好鍾意同人迫?留港就真係啱晒你啦
地方大冇乜人 咁撚好行你都嫌三嫌四
最慘係香港啲餐廳都冇大陸咁撚多款式
啲餐廳食嘅嘢都差唔多 餐廳種類又少
冇撚所謂啦 香港人上去都係行商場嘅啫
又唔係喺嗰度住 有得食有得玩就得啦
大陸啲大商場廁所全部都係乾淨 街邊先污糟
盲反撚未撚去過就成日講到大陸係第三世界國家咁撚污糟咁撚差
香港個格局。由讀書,,住屋,搭車,工作到娛樂都係設計俾奴隸的。香港人自命不凡,比其他地方人高。

咪就係高級奴隸
有d用埋智能馬桶,好舒服
而家大陸大商場普遍都乾淨過香港,因為大陸人工夠低,一柯完屎出來已經有人檢查有冇沖廁有冇水跡 etc
其實深圳你肯自己發掘下
勁撚多商場勁撚多地方行同玩
盲反支那其實好唔理性
反支那人可以反佢地無文化 無見識,但事實上人地d城市一直進步緊,反觀香港一直原地踏步
壹方商場好撚屈,第一次去行成日都未去哂,淨係山姆都可以行半日
睇完覺得最大分別係d路好大好闊,鋪頭咪差唔多,只係d名唔同

香港賣點其實係質素信心安全,但近年d服務越來越差
質素其實無分別,入到去通常有間華為 對面就係屌米 之後隔離賣車
然後上一層 一堆香港繁體字鋪頭 周大福 六福 周生生之類
深圳勁撚多商場 條撚樣又唔po下真係好撚靚嗰啲出嚟
佢片入邊呢個算係最差嘅一個啦
深圳啲大商場全部都係乾淨
唔信你自己親身去睇就知 睇連登仔鳩噏冇意思
你去得多支那 果然個腦都唔識轉

香港商場係無特色
深圳商場唔可以都係無特色?

話深圳商場無特色 唔係用理論反駁 係搵香港黎擋
屌你佢啲舖頭好多出邊都有凳任你坐
啲人唔係排隊入去食都鳩坐
深圳啲服務真係屌打香港啦
殘舊就殘舊啦
承認左佢咪得

係都要為支那死撐 好肉酸
全世界啲商場都一定有連鎖大集團舖頭㗎
咁都係問題咩
好撚肉酸
人地講真係殘舊
你就屈返人地讚香港幾靚幾有特色

邏輯0分
兩者都係無特色
一定要一個有一個無?
搭到去萬象天地夠唔夠遠?
缺點係太大
支那人冇文化冇禮貌冇教養係事實
但人哋喺硬件設備服務方面的確係好過香港
理性思考應該係咁 盲反撚就唔識用腦分析
深圳啲商場同服務發展一早已經贏過香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞