睇片就知道深圳d所謂商場根本仲係好落後

270 回覆
149 Like 205 Dislike

not cool
深圳有好多新商場可能搵左香港嘅公司去run…商場內嘅廁所好多都乾淨左好多,而且商場嘅香薰味仲同又一城新城市yoho圓方呢啲商場好似……
深圳搭地鐵好平,搭成粒鐘車程都係10蚊,呢樣已經贏晒香港
深水埗唔殘舊?
大阪西城區唔殘舊?
東京山谷區唔殘舊?
巴西貧民窟唔殘舊?
你去旅行要成個地區唔殘舊先去?
咁就叫肉酸?唔好話你地有偏見,有偏見唔係問題,認左佢同唔好懶客觀就得喇
樓主可唔可以介紹下世界上最先進嘅商場係點先
咁先有得比較深圳係落後定唔落後
連登仔會話佢地樓下領展個商場已經好先進
舉個例子 萬達廣場夠遠未 平湖夠唔夠入夠唔夠偏僻?

唔係盲反人地 / 盲撐自己人就有用 同百幾年前慈禧信義和團打撚死D火炮鬼佬有咩分別

算喇
根本成但連登都係有偏見
唔係話大陸全部都係都係好野,
而係佢地將大陸既衰野放到最大,而唔去睇人地既好野,跟本就同小粉紅無分別
不了
香港啲商場的確大部分都用賺到盡嘅心態嚟營運
香港啲商場根本就唔係想你留起個商場到
只係想你快啲買完野就走
之後等第二個黎買野
一句不了就可以突顯到你有幾咁井底
香港特色商場=葵廣
去大陸就要用到全世界最高標準來比較,真心想問下全世界有咩地方係冇貧民區冇基層市民
香港人 / 中國人就係咁閪 唔會鍾意讚人 只會一味搵野去彈人

D廢老父母咁樣 「人地個仔點點點」 「99分好叻咩,點解拎唔到一百分呀?咪因為你唔小心囉」 「做到XX先再講啦」
你個理論就係縮埋係個井度

佢地根本當左自己係中國人,先會以 [自己人] 既角度去評論深圳
我問香港有咩特色咋喎
點解你又覺得我搵緊香港黎擋
邏輯市打緊稻草人定被害衰想聽到香港就嬲嬲豬?

你自己先入為主覺得我講香港冇特色?
其實深圳嘢唔一定好 但人地優勢就係夠大
返深圳行商場就係想放鬆吓
行得舒服 坐得舒服 鋪頭多選擇

係香港就係無得揀 來來去去都係連鎖
一係就茶記狗飯 食完就催你走
返工已經好壓迫 出個街仲要人山人海 屋企又係豆潤咁細無娛樂
做人係咪一定要刻苦 做奴隸咁
有咩咁垃圾
條友放低個po引完戰笠撚咗水啦
我問香港有咩特色咋喎
點解你又覺得我搵緊香港黎擋
邏輯打緊稻草人定被害想聽到香港就嬲嬲豬?

你自己先入為主覺得我講香港冇特色?
唔知佢地做乜鳩
好似要深度遊咁 on99
你收皮啦扮傻扮哂野

佢講緊深圳商場無特色
你問香港商場有咩特別做乜鳩

一係你認自己講野九唔搭八囉
屈井
我以往留言都有過去過深圳商場行過下
話班友吹大左又話我無去過

好撚搞笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞