爆旋陀螺X ベイブレードX (2)

979 回覆
5 Like 0 Dislike
乜柒都冇, UX-04抵唔抵買?
白虎比想像中好起碼好過朱雀
Sold
遲咗
如果淨係論價錢嘅話
如果你見到佢地方平過玩具站
或者你想喺玩具買嘅話呢就差唔多啫

個人分享吓玩X代有啲咩必須嘅~

陀螺至少兩隻啦,就算一個人玩都要對戰㗎嘛

想玩得開心啲嘅,可以買一個手柄
白色紅色黑色隨你喜歡,不過紅色白色會加厚咗揸得舒服啲

發射器分咗兩種
第一種就係U X04入邊跟嘅輕便發射器
你買對戰套裝嘅好處,就係拉嗰條繩天生係直嘅
如果你買普通一盒盒跟發射器嗰啲全部都係彎嘅
需要自己整直佢

輕便發射器嘅優勢係技術含量較低
用盡全力扯就可以有一定嘅戰鬥力
唔方便嘅地方就係如果你自己一個人玩就會比較忙
同埋今個世代太大力係會暴走嘅

第二種旋風發射器,佢係有彈弓,會將發射器條繩自己收返入去,新手用嘅話除咗有機會扯壞,更加有機會唔識用力,令到陀螺轉得好弱技術含量比較高,不過玩熟咗嘅話會比較爽,同埋一個人玩嘅話方便啲
暫時散賣嘅話會有黑色白色
但如果師兄打算認真入坑
紅色嘅鳳凰係一定要買㗎
咁鳳凰就係唯一一隻送紅色旋風發射器嘅陀螺
咁如果你真係會買鳳凰,就唔使刻意額外俾錢買旋風

如果真係一件X產品都冇,買今次嘅UX04再加多一盒鳳凰同埋手柄,其實可以叫做真係最基本必要裝備

但有個缺點就係套裝入邊嘅U X01同鳳凰都係超級攻擊型
如果你一開波真係淨係得呢三隻陀螺互相改造,你就會發現佢哋不停跑來跑去喺度狂撞,未必俾你體驗到其他類型嘅對戰

不過套裝入邊嘅UX03同埋鳳凰都係而家比賽必備陀螺,成個生態嚟講有佢哋都叫做玩得過嘅

所以UX04抵唔抵好取決於你係咪想認真玩
曾經見過網上某啲舊世代嘅陀螺玩家拎個舊盤喺度玩X陀螺
就等於你買隻碟返去淨係睇封面唔放入去碟機

師兄要記住一樣嘢就係今個世代之所以好玩
90%嘅功勞都係因為陀螺盤
所以無論最後你買唔買對戰套裝,你都一定要買陀螺盤
當然其實而家收一個全新嘅都係7、80
好多人買對戰套裝都係因為想要特別顏色嘅陀螺
但呢啲就各花入各眼

Btw以後所有陀螺都係㗎啦
見到貴過官方嘅就唔好幫襯
反正你搵到幾間玩具站都未必見到一間賣陀螺嘅小店
同埋要提防旋轉拍賣上面有啲盒寫簡體中文嘅
因為嗰啲貨喺條街只不過係值$29一盒
(嗰啲都係正版,不過係國內行貨,但係可以掃到QR code,所以其實冇所謂,只不過係唔好俾啲轉賣嘅人賺錢)
千祈唔好幫襯做水魚

因為我冇參加過坊間任何陀螺嘅活動
甚至乎連官方嘅比賽都冇去過
所以我頭先講嘅所有嘢都係基於一個人玩陀螺

清好撚詳細見呢代表現力好高, 買來同仔女玩下
鳯凰是咪即係BX-23, 我見呢隻有分咩舊版新版, 是咪有舊買舊?
https://youtu.be/UWObLkseol8?si=2R2zlECwhmXGk6sF

未玩都知新舊
咁你睇吓呢條片啦
有教你點樣分新舊
不過我個人認為唔太關事
反正之後嘅所有都變晒做新設計

如果你係同仔女玩嘅話
UX04我驚佢哋玩到嘈交喎
個個都要爭住用藍色嘅ux01去贏
睇嚟你都係要一口氣買多少少㗎啦
去玩具站買滿300可以成為會員有九折
同埋小朋友玩嘅話就一定要手柄㗎啦
另外嗰啲啲三合一套裝你唔好見佢差唔多$200一盒好似好貴
其實都係60幾蚊一隻
你可以俾佢哋慢慢揀或者抽randompack都幾過癮㗎

另外小朋友玩嘅時候你真係要叫佢哋唔好放個頭入去
或者陀螺未停嘅時候可以試吓用咕𠱸或者毛巾放入去整停佢
用手接停或者佢哋飛出嚟對於小朋友真係好易受傷
唔好放枱面,一定要放地下
屋企附近多嘢容易爛嘅,就再放少少嘢塞住個出口區
佢出咗嚟會繼續跑
我試過撞花咗埲牆
THX 買兩隻試下水溫先一次過買太多怕比老虎屌
清覆得好詳盡
個post靠你
學到野
買多左盒又唔中暴龍 多左個03
唔通又要買多6個一袋抽
今日買埋隻白虎 儲咗4萬分一嘢轟
第2抽中咗
係公司大叫咗

咁你就要上網收啲人哋抽包唔要嘅二手溝番淡佢
同老虎講$40左右一隻,要三打三先至可以對戰

咁細粒多少少唔覺嘅
信我

你聽日求其搵一間有賣緊嘅玩具站

貨架由最出面數起第四盒

你會返嚟留言多謝我
師兄係時候停手啦,捉到魚就要收網
唔好唔記得,仲有隻黑色綠色嘅鎖鏈
上年七月開始玩到而家都冇人可以分享,唯有喺連登講吓嘢
紅愁巴言重 我只不過係夜訓
已經好好
已經伏左睇下有冇直接賣02算
我依家有好多04 05 06 3隻03
又唔想搞旋拍係到放置
送俾窮學生
黑色綠色咩樣的
btw有得換先再講
咁你就要上網收啲人哋抽包唔要嘅二手溝番淡佢
同老虎講$40左右一隻,要三打三先至可以對戰

咁細粒多少少唔覺嘅

UX-04已到手, 仲有隻火雞係路上, 兩隻真係唔夠喉

一齊進入Bey Time Shift
UX-03黐撚線, 我點射隻UX-01都撞佢唔死
打10場9:1左右
UX-01是咪即係初代青龍咁打親都豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞