[有圖][長文慎入]貓貓地cafe正仆街

114 回覆
550 Like 13 Dislike
本身好中意貓,都去過幾間貓cafe。cwb有間幾好,但唔係阿貓地攤,唔記得咗個名係咩好長

貓星球貓咪主題樂園?
定係 Mr.& Mrs cat cafe?

絲打有冇去過梅子貓舍?見果間多唐貓,諗住下次去睇下得唔得

Mr. & Mrs. Cat cafe
冇去過 下次都可以去下 主打唐貓嘅貓cafe未去過

唔會幫襯呢間

摩牙detail please

幾個月前去過 睇到廚房好混亂加唔乾淨 d staff對貓都麻麻
正仆街 推
其實有d貓既口,下巴都好易出黑色既野,類似粉刺,天生既體質問題
幫推
虐待動物正仆街
去過呢間,都見到d貓好似隻隻都損手爛腳,有隻仲冇左隻眼,但自己冇養貓唔知本身d貓執返黎係咁定鋪頭虐待
其實貓cafe好似唔可以有野食
基於衛生問題 有貓根本唔可以拎牌整野食
所以有部分係嗌外賣
但另外好多應該係違法
根撚本應該立法禁止所有寵物店,貓cafe
所有以小動物賺錢既商舖

幾撚時開始小動物生命會同商業金錢掛勾

咪撚同我講雞鴨豬牛羊...
根本大自然定位都唔撚同

除非有人Cafe, 食人, 寵物人店
咁你win

人cafe就無 雞場就大把
人一樣可以無可選擇下被逼出賣自己身體 外國不知幾多販賣人口 比啲雞蟲搞到有病比人打 以謀取利益 同商業金錢掛勾係適者生存
當然我唔係話要虐待小動物 但佢地跟本無當過啲貓係寵物 佢地只不過係商品 所以一切都係成本論
道德問題有排拗 我係指出返個事實
利申 唔憎貓亦無鍾意貓

之前有人話去完之後生貓癬
唔知係咪真

哇屌
google過,個傷口又真係咁嘅樣

之前同fd去完兩個星期後都有
睇醫生搞左好耐先搞掂
醫生都話係貓癬
打返去間野同佢講 佢求其hea兩句話會注意下就算
依家先知原來咁多人都中招
隻貓腳同耳仔似生癬多啲喎 好彩樓主無貓,如果唔係就手尾長
應該開間人類cafe
犯左虐畜嘅仆街要入去比人撚
用動物做cafe主題本身已經on9
又有菌

去既咪即係助長
根撚本應該立法禁止所有寵物店,貓cafe
所有以小動物賺錢既商舖

幾撚時開始小動物生命會同商業金錢掛勾

咪撚同我講雞鴨豬牛羊...
根本大自然定位都唔撚同

除非有人Cafe, 食人, 寵物人店
咁你win

老老豆豆 人係偽善有偏愛 我係特別鐘意貓 有乜問題
洗乜跟佢地邏輯走
自己養貓既人係絕對唔會上貓cafe
先唔講佢對d貓好唔好
都怕野左d野比屋企個隻
鐘意貓但又養唔到貓
出去撚街貓好過

街貓好惡 又驚人 一行過去就走。
我要有自己屋企先可以養
本身好中意貓,都去過幾間貓cafe。cwb有間幾好,但唔係阿貓地攤,唔記得咗個名係咩好長

貓星球貓咪主題樂園?
定係 Mr.& Mrs cat cafe?

絲打有冇去過梅子貓舍?見果間多唐貓,諗住下次去睇下得唔得

Mr. & Mrs. Cat cafe
冇去過 下次都可以去下 主打唐貓嘅貓cafe未去過

唔會幫襯呢間

摩牙detail please

幾個月前去過 睇到廚房好混亂加唔乾淨 d staff對貓都麻麻

佢果到唔俾抱貓,上次去有個on9港女抱貓,個staff即屌9 果時心底暗爽左下 廚房就冇留意到
前兩三個月去過幾次
唔覺有癬 下次不了
但啲貓成日打咳嗽
係中意貓就唔會去呢啲地方
癡撚線
屌 係我就起身發難啦
推爆佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞