「眼鏡JJ入」而家應該配全視線定防藍光好?

52 回覆
0 Like 6 Dislike
係, 太古怪, 所以我唔考慮
Jins 配過副偏光有度數千幾蚊
乜撚野係眼鏡JJ?
剛剛有,聽人講漸進式會好唔習慣
https://www.owndays.com/jp/ja/services/lens-replacement
本身戴普通眼鏡+太陽眼鏡(for返放工+lunch)
岩岩上owndays配多副全視線1.3萬羊抵玩
係日本配定網上配? 係唔係揀貴個隻全視線?

上個月去東京帶框配順便叫佢寫驗眼紙
owndays官網註冊acc再填度數就可以網上配
再集運返香港平平地整副全視線玩下算
如果全日戶外我會戴有度數太陽鏡/con+rayban
Snowpeak有副同jins crossover
可以除太陽眼鏡addon
鏡片可以配防藍光
有無人知邊到可以平驗眼,想拎張度數紙上網配算, 問過zoff 佢話無得浄比錢驗眼
搵日去羅湖訂副先

訂制鏡先4折
一分錢一分貨,蔡司鏡片唔易花,可以用好耐
ZEISS最主流
佢有幾隻,你預3000幾4000
蔡司呃layman就得
仲以為有左右眼近線度數, 散光, 散光軸距同瞳距就可以配鏡, 聽講蔡司某種鏡要求埋瞳高, 知唔知邊隻鏡要就埋鏡框角度?
去寶血驗
要集運返香港?定可以加錢幫手寄埋?
最柒係戶外有啲陽光佢就變晒色
有時同朋友出去玩下影幅大合照,得你變左好似戴黑超又唔夠黑咁,勁撚柒
一定要集運
最簡單用Buyandship咪得囉
可以加
我兩樣都有齊 全視線可以加藍光鍍膜
邊隻鏡同幾錢, 而家最新第8代全視線好似有埋防藍光, 但唔知佢隻防藍光同防藍光鏡片個隻有咩唔同
就係全視線囉 我好似第7代要另外加鍍膜
加完塊鏡平時反光係紫色
後生唔係咁多人有錢買變色鏡?
淺近視一陣就換眼鏡喇 有幾多會配貴鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞