「眼鏡JJ入」而家應該配全視線定防藍光好?

52 回覆
0 Like 6 Dislike
求教, 我而家戴開個副係全視線第7代, 應該無防藍光,而家想配個副可以係太陽底下會變色同防到藍光, 睇到街邊d 廣告話而家第8代全視線有埋防藍光功能,但去眼鏡鋪問佢話全視線係舊野, 而家有隻係藍光變色,出街遇到紫外線會變色同可阻擋有害藍光, 佢仲話而家呢隻連雷射筆都射唔入, 咁而家究竟應該配邊隻好同兩者究竟有咩唔同?
啲咩防藍光我覺得係gimmick嘢
蔡司啦
有自家全視線技術
仲可以再加埋防藍光

全視線係所有牌子共用既野,除蔡司外

唯一缺點係比其他牌貴
佢隻全視線同普通個隻有咩唔同,之前聽講好多香港人返大陸配蔡司鏡,係唔係真係平好多同會唔會配到假野?香港配嘅話過200度散光要唔要3,4000 落樓
賺就一定比眼鏡鋪賺,去d出名既店,起碼比左錢係真貨

都會有全視線既功能,只係技術唔同,店員一定話變色快d

要唔要3-4000,睇你要咩系列,有d定制,萬幾兩萬都有,幾k係蔡司層面,係好入門咋

都係果句,一分錢一分貨
其實我覺得買多副太陽眼鏡好過
啲非太陽眼鏡框變色大多數好柒,有時室内都有少少變色
可以兩樣都有,唔介意價錢就ok
雖然無必然關係,但日常觀察到用變色鏡片多數係上年紀猥瑣樣,唔明點解
一出戶外變黑超,影相時好麻煩
雷射筆都射唔入?
想見識下
變得果少少色,
勁撚7
大陸蔡司平好多
咁如果防藍光,防紫外線鏡片係猛太陽底下睇野係唔係都會變色 但係外面望落去你副眼鏡唔會好似全視線咁變灰?
雖然係吹水台但係喺連登咁講有少少危險,一陣唔覺意有一兩個某台入咗嚟又變洗版post
真係好多人上去配, 香港眼鏡鋪仲同蔡司總公司投訴話人地賣得太平
之前都配過全視線
去戶外全視線係幫到手
但之後都係覺得柒就冇再配

如果返office日頭唔駛成日出戶外
又會戴con嘅話
配太陽眼鏡有需要時出街用會好啲
有度數既偏光鏡好貴,想配副偏光太陽眼鏡揸車戴
邊隻牌子鏡片同幾錢
返大陸配啦
眼鏡咁撚低成本都食水咁深
堅 on99咁 帶撚住副超影相
鏡片細,阻擋陽光保護效果唔好,又唔變得深
好老土

同埋全視線好撚貴
戴緊三副
兩副全視線 一副blue block
出街 屋企 返工
分開戴
配 有老花個款漸進式會唔會睇野好辛苦好唔習慣?
師兄有老花?
眼鏡鋪話全視線冇偏光,擋唔到UV
鏡片變深色,瞳孔會放大,會仲多uv射入隻眼

如果經常係户外都係正正經經配返太陽眼鏡 or 有得磁石痴上去嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞