廚房設計,嵌入式電器,你問我盡答

113 回覆
4 Like 2 Dislike
洗衣機 係底 唔飛頂 都850高

咁其實計數 睇下電磁爐

台面900 910 高都接受
想請教舊樓裝修, 因為廚房空間有限, 如果係入櫃式洗碗機上面裝煤氣煮食爐,個枱面係咪要做到好高?

不過你可揀 西門子 有款好似焗爐咁既洗碗機

或者飛雪 drawer 形式既
入門 60 蒸焗爐有咩推介
洗碗機同焗爐中間果層係咩黎?
巴打實尺唔夠500個廚房咁Q 大
有冇改過間格
冇大改,個積本身有一間細士多房,我將半間士多房劃咗入廚房,所以而家有間超細土多房及一個大左十零平方呎嘅廚房😅

洗碗機同焗爐中間嗰層係延伸枱面,可以做廚房工作枱或立食用都得。

識啲野 用德國拉台,不過我對你部油煙機有興趣
同埋個鋁天花,我個人唔鍾意鋁天花搭柜面,收口無咁靚
Electrolux 同惠而蒲 算係標準黎
入門
油煙機都係大路貨,但有好多人唔鐘意下面突咁大舊嘢出嚟,所以呢款好似比較少人用😅
呢部油煙機已用兩幾年,算ok好用,如果大炒都會吸唔晒,會飛到味出嚟,正常煮飯冇問題嘅。
gorenje 60cm蒸焗爐 得唔得萬零蚊筆直得佢同飛歌

抽油煙機惠而浦好定伊萊克斯?
樓主,我見蒸焗爐:西門子CS589ABS0H 嵌入式蒸焗爐豐澤果d都好平,$12000左右
請問你覺得抵唔抵玩,同埋安裝時有咩要注意(廚房會全爆,係咪安係爐頭下面都ok?)
想問下有冇人試過新樓, 約佢個細既嵌入式位連埋上/下一格櫃桶打通, 改大佢換個D既焗爐? 如果有既, 有無D咩要注意?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞