廚房設計,嵌入式電器,你問我盡答

113 回覆
4 Like 2 Dislike
係咪比香港人玩保養玩死咗
之前見fb d電器好多post教人唔係同佢哋買都屈人保養
咁就唔知啦。
但..好似唔聽到有苦主,莫非佢清晒所有手尾先執?
應該係啦
呢間都算出名,如果夠膽執笠唔出貨一早上晒陳張西望

咁掂喎有無相/圖可以參考下雪櫃幾大?
雪櫃係pan記6門 750寬嗰隻。

嵌入式焗爐有咩要注意?
通風,正常嵌入式都係前通風,官西說明書一定有寫,跟住做就得。
我呢部說明書有講後面都要留個疏氣口上天花,我都照做咗😅
實呎4xx黎講,你個廚房算幾大鋅盤都唔係細個種
開廚有咩抽油煙機推介?要夠力抽,煮中菜居多

本身想揀Electrolux, 但條煙通太高唔夠位
上面幅圖部富士皇斜面,冇煙囪要就
盤係Blanco 480/320 ,36cm中式鑊可以完全放入去洗,正心好用😅
煙通唔係遮醜冚黎? 淨機應該唔會太高
lm
錯唔晒,煙通係遮醜,
但部機機頂收埋咗摩打同風扇,所以太高
可唔可以講下蒸焗爐有咩要注意,點先叫手勢唔好
簡單講下,用完蒸焗爐要清曬 內龍所有水氣
果晚打開焗爐門散水氣
如果E仔 太高,你有機會要用柜底機

佢淨摩打400高
清 點睇Bosch嘅爐同抽油煙機
本身想揀E仔但手指模多到仆街
追po見你介紹富士皇但個樣真係唔啱我
想裝bosch 45cm果款嵌入式洗碗機,裝修公司話唔識度門板高度,問返我攞尺寸
想問吓如果我預留咗89cm高嘅空間,其他櫃門79cm, 塊門板要整幾高?
請教枱面高度應該預幾多?google係話 身高/2 +5cm,想知設計師係咪都係咁預?(用電磁爐)覺得就洗衣機加爐頭加自己身高好似好難
另外廚房工作枱面見光位高 70cm左右,鋪 60cm 嘅磚會唔好好怪
我自己就全部一樣高,門板冇理由一啲高一啲矮,統一先順眼😅
如果我用開45cm蒸焗爐,其實壞咗機換過第二個45cm款都應該唔大問題對嗎?
同你對門一樣高
無問題既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞