[ViuTV]Mike導最新作<無制限探險隊>(10) 好多嘢都要我自己試過先知做唔做到

623 回覆
37 Like 8 Dislike
kili 行6日或7日,你富士山只係捱一晚,睇日出
你話伏?
啲人睇歐聯睇到5點,訓2個鐘又返工,又可以?
佢話伏既意思係要一晚行到咁高

香港人又唔係住開高海拔地方 咁急上去好易有高山反應
好奇問有無人係行快啲果條上山?
Mike導真係痴線、咩都試
呢一集即刻冇哂hater
都係一樣,chur 一晚,大把港女都行過
唔洗太驚
依集好正
唔會比遊客行,亦都無得偷雞行,因為當地規劃好哂,連上山到底要幾多個guide 挑夫跟你上,都係定好哂。
果陣聽個guide講,果條淨係for 落山,同埋比啲挑夫落山補給再上返去最高個營地
仲要出公數自肥得嚟公司又肯嗰下抵死
真係打工仔偶像
講緊富士山唔輕鬆,又歐聯,又咩6日kili,語無倫次
咁樣樣話好行唔驚,你話伏唔伏啦
話時話, 你o個時有冇雞食
我到宜家都好好奇究竟D 挑夫係咪有中途補給
真係將7日既糧食一開始就帶晒出發?
有幾多負評, 證明有幾多廢柴
都唔知驚乜閪, 一晚半晚, 有咩事就有人抬你落山啦
一陣就落返幾百米, 已經乜氧都夠你吸
驚條撚鐵咩
好想要返咖哩登山講嗰返說話嘅cap圖
好touch到我 睇到哭能咗
無錯
好多野根本就係要親身體驗、感受、嘗試先知得唔得
人哋講乜都係假
拍得好 讚
拍得唔出 咪彈
有乜問題
點解你覺得一定係Hater
今集拍得熱血感動
GOOGLE搵到的
哭能到傻,好有感觸
自己永遠都無可能滿足其他人,無論你做咩佢地都會ban 你,真係有時放手一搏先知道自己做唔做到
要拗呢D其實無意思
高山反應對每個人個影響都唔一樣,同樣的高度有D人可以咩事都無或遲發作,有D人可能高度低D就已經開始發作,甚至有D人響山上面一暈就已經死得
係,富士山相比而家呢座係小事,但上面話咩好多港女上過去所以無問題,最驟忌就係呢D心態
呢三兩年香港多左好多行山意外死人,就因為好多人睇左人地拍D片見人行到就以為自己做到,無考慮過自己係咪真係行得到
總而言之覺得唔得就唔好死頂,唔係真係死左都唔知咩事
i agree 唔好死頂
但唔好未做, 未試, 就好似咖喱身邊d 人咁, 乜都驚乜都band
係,都唔知佢拗乜
佢都講咗部分撠位,點都唔係一句「好行」就gogogo
富士山比香港任何一條官路都難添,淨係裝備都有要求,所以我先話「好行」伏

同埋個邏輯好奇怪,好多港女住喺香港,唔通代表香港生活輕鬆咩
吹得脹mike導自肥得黎又拍到好野出黎
Mike:我好鍾意返工
好有挑戰性
完全唔覺得悶
我可以247返工
足本版多左野
見到女挑夫
ray手腫左
Mike講搭飛機 aL以為打飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞