[消息稱] Assassin's Creed: Codename Red 刺客教條: 屌你明明日本都要黑人!?

142 回覆
10 Like 238 Dislike
服部半藏其實係個集團
打仁王都係黑鬼武士
連登好多右膠好敏感
日本早幾廿年大河劇都有呢個黑人
最多戲份少D姐
大家都唔係講緊同一樣嘢
原始 Animus 只係記憶讀取器,所以唔存在劇情選項
唔係咩以為自己有選擇,咁劇情上真係有選擇,有分支結局吖嘛
變成 odyssey 我都好唔慣

當然佢有夾硬俾個理由,你當係超級電腦模擬出嚟嘅過去
咁刺客同騎士返回過去仲有咩意義,喺虛擬世界搵到金蘋果都可能只係電腦模擬出嚟嘅

唔係話唔變得
Odyssey 都好好玩,但係佢一嘢推翻晒啲設定真係好不爽
服部半藏係守領個名
會一代傳一代
侍奉德川家果位姐係戰國時代既服部半藏
真名係服部正成
• 武士主角將以現實生活中的非洲武士彌助為原型
• 彌助將成為第一位基於歷史人物的刺客教條主角
*
講明先其實我都覺得俾玩家選擇係多舊魚
尤其係男女都俾你選但又有官方設定
為左佢認為既自由度俾多左選擇你真係多舊魚
但我唔認為佢有推翻設定
我理解係真正作出選擇既係主角唔係你
而家主角面前有ABC三個選擇
佢諗左一大輪最後決定左A選項
然後現代主角(或者渣住手制既玩家)覺得我選擇左A
其實只不過係你由主角面對ABC到諗野再到決定成個過程都讀取哂
選擇權從來都係古代果個人度唔係你
所以基本上俾待你選擇既野都唔係咩大事
亦因此我覺得係多舊魚既,根本冇需要咁做
你究竟知唔知自己講緊咩野
定還是你連玩緊乜都唔知
直到梟雄為止, 全部都係「讀取DNA記憶搵某樣野」

AC1 Desmond讀取Altaïr嘅記憶黎搵Apple位置
AC2 讀取Ezio記憶, 因為Apple同Ezio有接觸過
AC3 個遺跡件Key Item俾Connor收埋左
AC4 用愛德華記憶搵觀測所位置
大革命 唔知UP乜9
梟雄 為左搵塊第一文明布, 需要讀取對姊弟嘅記憶, 睇下收埋左邊

至於你最後講嘅, 人地個設定叫「出血效應」
長時間讀取古人記憶, 返到現代會分唔清自己係邊一個, 邊一個時間先係真實, 所以每到一段時間就要停低休息

講左咁多, 究竟AC系列整個分支劇情為左乜
我淨係知UBI整屙粒屎個時
咁啱就係Witcher 3出個一年
依個UBI自己都認左係參考Witcher 3
杜奧巴
你呢個墦返既上一層有我同另一位巴打再傾落去既野應該有解釋到你問既野
救救發覺隻熊貓原來識功夫
「遊戲企劃開始於2015年,當時的育碧魁北克剛剛結束辛迪加 的製作。受到巫師3, 輻射,上古捲軸 等遊戲的啟發,製作組決定在新作中加入更多RPG元素,給予玩家更為自由的遊戲選擇。」

我嘅結論就係UBI見Witcher3成功, 於是大抄特抄
然後求鳩其一句「部機升級左, 所以有啲唔完整記憶, 可以電腦運算模擬出黎」當兜左, 之後做埋平權先鋒
有冇新丁同小丸
阿醒
算好
上兩集玩到又男又女真係on9到傻
奧德賽係女版配得好先無咁多人反
維京半男半女就真係on9
我 odyssey 用男主都覺得幾好
呢集啲表情做得幾好
有啲搞笑劇情佢個表情幾搞鬼

其實我想佢唔好唔男唔女咁
搞到而家啲愛情線唔湯唔水咁
直接女角咪女角,可以寫啲貼切啲嘅故仔咪仲好
以前 Evie 咪幾正
uplay overlay 燒cpu
垃圾UI, 垃圾optimization

我反而覺得odyssey先唔應該有男有女
維京反而合理因為官方設定主角係女
但前世係奧丁,所以你以為自己仲係奧丁個樣都勉強合理
如果你揀由佢決定你就會係女人,入神話線變男人
odyssey兩姊弟都可以搞錯真係有冇搞錯
根本就唔應該有啦
跟返時代背景女人好多嘢都無份參與
就算係斯巴達 維京呢啲女人有份打仗都冇男人個範疇咁闊
其他野先不論
16世紀就要個祖先係棉花黑奴真係幾難
呢個post睇盡連登仔有幾唔理性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞