外牆滲水 管理處話最快四年後先維修到

108 回覆
215 Like 9 Dislike
貼錢幫人做
留港撚值得擁有
你點撚醒樓豬做咩,佢船頭驚鬼船尾驚賊

自己攪 容乜易樓上樓下出事入埋你數

利伸:同樓主個case差唔多 管理處搵左人上黎睇同影相 等緊佢地覆
佢嗰啲報埋政府都冇用,好多住宅根本日久失修,如果認真要捉的話,大半個香港都要維修。仲要嗰啲管理公司同埋港鐵好狗,你報咗之後幫你排期,然之後同你講已經排緊,你等唔到你就自己搵人整。但係你整咗的話,之後就話你郁過外牆,以後要你自己負責返,你再投訴,佢又再排期。出律師信都冇用
搵公正行出報告+律師出信比管理公司啦
憨鳩 下次打風 屋企裝修爛曬先叫幫自己做??
你自己整完,官理公司可以話你搞過破壞左,下次你想搵返佢都難
屌你唔睇前文後理
上面講緊公屋
外牆你正常點可以搞, 下層漏水的話怪喺你身上
佢講得4年其實同叫你自己搞掂冇區別
自己參透下 用內籠同佢鬥氣無鳩謂

呢啲好小事 我屋苑有一棟仲好笑 連住5層樓冇鹹水用 事緣係某上下連住5戶一開鹹水就會內滲
管理處好有效率 當時第二日就搭棚
足足個棚擺咗係度超過三個月

有咩理由咁耐都整唔到
一問之下原來懷疑係呢5戶最高一戶條鹹水過墻喉滲漏
一直漏落下面幾層 但係呢一戶拒絕接受維修
又唔洗錢 仲要搞到自己鹹水都冇得用都唔肯整
憨撚鳩鳩 而家樓下+管理處集體出律師信俾佢
有排等
照油防水 到下層漏咪等下層搵管理處囉
反正唔係係你屋企漏落去色水都唔關你事
咁你唔好整囉
乜撚都要$ 係香港
咁撚度縮
你仲要同大家講你買樓?
人唔笑 狗都吠啦 樓主
d業主真係好奇怪,平時做咩都要錢架啦

但係買左樓就覺得所有野包一世,之前層樓要佢科水就牙痛咁既聲
係咪爵悅庭?之前見你睇荃灣台好搶口
但真係多白卡+新香港人
我新公屋都頂唔住。啱啱換埋二手舊居屋。
撘棚搞外牆唔止3-4k 早排我搵人報過價 條撚屌開過萬

谷鳩氣自己搞
因住跌落街
物管都話budget 問題
即係叫班業主夾錢整啦
管理處係認頭係阿公責任算係咁,佢話多維修+budget唔夠所以要排隊吹佢唔脹,唔好聽連登仔講自己搵人整外牆,最多整自己單位內算
廚房冇排水口
你搞過咩嚟?
而家開張棚紙已經萬萬聲 邊有3-4k
雷根總統
自己出錢搞唔係問題,但搞完樓上樓下有乜問題邊個負責先?
如果有錢玩嘢,正路係咪
公證行》出報告外牆漏水,影響範圍〉出律師信比法團》佢哋唔肯搞就要直接告?

但法團死拖你都唔可以搞外牆,一郁咗有乜事都入你數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞