外牆滲水 管理處話最快四年後先維修到

108 回覆
215 Like 9 Dislike
邊個盤先??郁乜鳩墻 就咁伸手出去上一層油 2分鐘就搞掂 鳩有人理你咩 瓷磚外墻就要買透明防水漆
上網講話佢預約左工人都係十年後,但要上午
佢唔係唔幫你整
只係要排期
其實你吹佢唔漲
搵律師
出信有乜受滲水影響而整爛
焗爐呀貴電器呀 有單有據
要佢賠錢
佢收到信9秒9同你做
你係業主出糧比物管
佢做唔好你就屌柒佢
點解公屋維修會咁快咁方便?
打個電話去,第二日已經有人上嚟跟
仲要一蚊都唔洗俾
你都識講出糧比物管😂 你咪claim爆佢 啲錢都係業主錢 之後再加管理費
認真建議睇下物管受唔受搵佢指定公司 nom con個啲
做完再claim番好過啦
真,只要附近無白卡,我住一世公屋都願
整外牆要吊船啦
真係為你一個就租架吊船玩咩
做得就一定一炮過做

又有外牆批蕩 又要搞漏水 樣樣都係錢
如果正常落雨無問題就算鳩數啦

現實世界冇無敵建築
一係你自己出錢搭棚搞自己個外牆
管理處如果肯特例幫你搞 其他屋戶都一定要搞

樓主可以考慮賣樓移民
你漏一次claim一次

搵律師,有排你玩
搵律師都要錢架
俾千幾二千蚊租,房署搵人上門睇完出order幾日後維修,算係咁
第一次聽廚房無排水口
九成係佢封左,如果因為佢既改動而引致損失
識玩既一定唔賠俾你
打1823仲快
你報房署緊係有人跟
有時間限制
你可以慢慢出律師信,出到咁上下耐就可以自己整叫佢比錢。 中間壞左其他野都係叫佢claim
新私樓都無限期拖更何況舊樓
個男子原句係
「不,完全沒有,我必須要知道這件事。因為水電工人會在那天下午三點到我家。」

學校老師問小斐力茲:「為什麼你總是說『我們的蘇聯兄弟』呢?
是『我們的蘇聯朋友』才對。」
斐力茲回答:「嗯,朋友是可以自己挑的。」
正常喇
啲人加管理費就媽媽聲
通漲唔理人工貴左唔理屋苑舊左要保養維護唔理
最後啲野殘野冇錢要大維修又嘈
所以買樓唔好買啲窮撚屋苑
公屋居屋更加係重災區
Cheap啲既私樓都唔會好得好多
啲人就係咁短視
自己落去上海街新填地街或者鴨寮街嗰邊買罐防漏膜或者叫防水塗層嘅嘢 ,攞個油轆伸長出個窗出面油咗佢啦

外牆漏水係防漏膜㗎咋
紙皮石都係搽防漏膜
你以為會幫你成棟包住重鋪紙皮石咩 ?

外牆無論油漆面定係紙皮石都係防漏膜㗎咋
想靚啲你可以畀錢人哋石屎打針嘅
拖得越來越麻煩
入咗水濕過嘅室內牆身會發黴撲起
一塊一塊好似加爽身粉咁樣甩出嚟
房咩署 私樓呀
如果冇錢搵律師
搵屋宇署幫手 如果佢哋見到外牆有破爛或者破損
會直接出信俾管理處,或者業主立案法團
如果佢哋都係唔整 政府就會告佢
啲留港撚滲果少少水就出post講衰香港
搵律師claim佢損失
預算問題
夾錢囉
賺左租唔計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞