angelababy遭全中國封殺

241 回覆
327 Like 8 Dislike
成龍去到荷里活都只係做小丑
范冰冰同AB有乜野特別可以成功
走出國際, 資本家都只係貪用佢地可以打開中國市場
你以為之前點解迪迪尼要拍花木蘭, 搵仙女姐姐做女主

今時唔同往日, 美國對中國敵意已經影響到民間
所以走出國際, 只係維持曝光度, 兜個圈返去中國市場度
但係中國個市場競爭太大, 到最後都只係會歸於平凡
唔知既以為佢兩個去跳
睇個show都比人封殺
想響刁大大地盤搵食,至少改返個中文名先啦
安娸兒娜嬰兒
你提醒了聖上,依家缺錢,就充公十億八億吧
大陸早就出左"演出業演藝人員從業自律管理方法"

其中明文規定涉及範圍
第八条 演艺人员不得出现以下行为:
(一)违反宪法确定的基本原则,危害国家统一、主权和领土完整,危害国家安全,或者损害国家荣誉和利益;
(二)煽动民族仇恨、民族歧视,侵害民族风俗习惯,伤害民族感情,破坏民族团结;
(三)违反国家宗教政策,宣扬邪教、迷信;
(四)组织、参与、宣扬涉及淫秽、色情、赌博、毒品、暴力、恐怖或者黑恶势力等非法活动
(五)因酒驾、无证驾驶、肇事逃逸、恶意滋事等扰乱公共秩序,造成恶劣社会影响;
(六)危害社会公德或者损害民族优秀文化传统;
(七)在营业性演出中以假唱、假演奏等手段欺骗观众,或者以违背伦理道德、违反公序良俗的方式进行演出吸引观众;
(八)表演方式恐怖、残忍,利用人体缺陷、或者以展示人体变异等方式招徕观众;
(九)以欺骗、隐瞒等方式恶意违反或不履行合同,非因不可抗力原因取消演出、不履行合同,或者擅自变更已经审核批准的演出内容;
(十)发表违反法律法规、违背社会公序良俗、歪曲历史事实、侮辱、诽谤英雄烈士等不当言论,或者发布不实信息,煽动他人扰乱公共秩序,影响社会稳定;
(十一)以侮辱、诽谤等方式损害他人名誉等合法权益;
(十二)违反广告代言相关法律法规,或以虚假宣传、引人误解的方式欺骗、误导消费者;
(十三)通过违反保密协议、伪造变造材料等不正当手段谋取利益,或者利用职业之便谋取不正当利益;
(十四)其他违背伦理道德或者社会公序良俗造成严重不良社会影响的情形;
(十五)法律、行政法规明文禁止的其他情形。

之前已經好多批評聲音, 但係AB自己堅持要去, 自己作死有乜辦法
工具係無善惡之分
善惡係睇操作工具果個人
佢搞咩來?終於收皮
真正原因唔俾老細屌
可以留上面,人地上海人㗎
搵夠啦 返去湊仔
莫須有罪名
唔知得罪咗邊個
好撚on9
私底下去外國睇個show咁就要俾人封殺
成件事好黐線
等於宜家千幾蚊左右
躝屍趌路啦!
用佢嚟做新聞,覆蓋另一單唔想講咁多嘅新聞啫
賺夠退休
仲爽啦
80年代,平均人工千零蚊,新紮師兄梁朝偉做幫辦皮零嘢
d人傳話個瘋馬show 係宗教野
個show好似唔係普通人可以睇
一般比錢就可以入場睇瘋馬騷
但係lisa呢一場, 明顯有門路既先買到飛
之前傳到話關光明會事添
瘋馬show就係脫衣舞, 就係咁簡單

不過當日lisa點解點頭就真係黑人問號
yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞