有冇玩緊CMB嘅巴絲 (806) 我好想好想飛

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
交友app約食飯竟然有50蚊一餐
戴肥姐副眼鏡又點睇?
我會預出去約食飯既仔得一半唔係行AA
係入面非AA既人揀結婚對象就一流

出去之前對方講咩我都唔會上心
因為一次AA 就基本上無曬feel
雖然$50真係請唔係對象既朋友都會請
但如果只係因為aa制就已經turn off 真係好難搞喎
你覺得對方應該請你食幾百蚊一餐?
唔講咁多,即刻駁嘴
有 揀平 平有平食 裝修差車仔麵
我已經唔係揀西餐100起跳j
有次我試過去food court
臨坐底發現唔對路
跟住轉左去第二間

我都有啲咁既感覺
至少我請食飯
對方都請糖水丫
你呢個係AB制
好過AA
計住計住咁
我覺得好睇成個氛圍 係點樣 比對方
我好睇大家傾偈開唔開心

反而我覺得次次出街食飯都係男方比
依種關係結婚後女方一定唔會比家用
家務一定係男人做哂
生仔男人湊

女人淨係會食同煲劇
真,如果條女順眼,傾得開心,有exchange既話,我諗99%既男都唔會介意請,a唔aa,唔係純粹depends on經濟條件
所以咪尷尬梗啦 無辦法
梗係會示意比個$5-60
如果佢順攤welcome我比
下次唔洗再出
而家唔係普通拍拖拖,而係搵可以為佢生BB嘅對象

有一半機會可以睇到對方物質條件
真係有人覺得$50散紙黎,有人就覺得$50好似攞佢命咁
可留意對方表情態度
第一餐aa 定唔aa
價錢佔好大因素 其次係相處落點
total $500樓下都無乜問題
但會expect 係可發展對象先請
Total $200 以下無下次都無所謂
至少我係咁諗
你絲?
我第一次我遇過通常都肯aa. 當然我請都冇問題。不過第一次見,大家關係唔係深,所以對方未必肯比我請。
同埋唔會食好貴,可能我通常識2 個月內一定約一次出嚟,否則團火會熄。
Off topic 絲打係想有bb?
巴打
通常第一餐簡食咩都睇得出個人有無修養
同埋性格都睇到d
咁大鑊
食咩係有修養?
係啊 我見33+男 profile 60%話wants kids
優先睇佢地先

搵20k 或者$50-60都出唔起既對象就唔會考慮了
咁既環境對b太殘忍
起碼對方30k up 我又夾自己差唔多既糧 完美

咁$5-60對佢黎講 已經散紙feel
你要搵20k 出$50 梗係攞命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞