(有圖)尖沙咀做facial做到急性皮膚炎同玫瑰座艙!

378 回覆
850 Like 65 Dislike
Pin this la
佢似係幫你用左酸類野,而且濃度幾高,當酸濃度去到一個點,而樓主本身皮膚根本無試過酸,通常大機會引起大面積發炎反應,果酸,杏仁酸個類咁上下

我估樓主既皮膚應該有灼熱感而酸類既產品濃度太高,會將毛孔入面既野徹底浮面,我諗好快會有多小小既暗瘡浮上黎,建議同醫生講定要覆診,情況一惡化即刻食A酸,咩叫情況惡化就係準備出石頭瘡個陣,當有石頭瘡則表示大機會個個範圍既皮膚,都會連續出暗瘡,個d就叫情況比依家惡化,同埋容易處理得唔好

上面無錯有人會同你講咩早C晚A,但係呢d係長期野黎,要做都係食完先做

同埋同大家講聲 酸類產品最好起完成成個A酸療程既時候先用,否則塊面短時間內會好多瘡出黎,真係要做護理既話,可以搵皮膚科去做,其實皮膚科仲有d激光療程
玫瑰痤瘡冇急性,最多都係話你依個療程誘發咗你本身嘅玫瑰痤瘡出
search完 a唔一定係 a醇 ,個個網都唔同
死基佬咪搞事
好想奶下絲打啲瘡
毛囊發炎姐,玫乜鬼野瑰挫瘡
其實搽咩上面都有機會敏感同感染架啦
間間美容院都一樣,就算醫生都控制唔到
做gym食多左唔夠水份會爆唔奇
"毛孔入面果啲野" 即SEBUM, 蛋白質+油+細菌.
除左美容院做既野, 留意有咩原因可能搞到雌激素爆升.
係呀屌 呢排勁口乾 係咁啤水落個肚都唔夠咁
臉又出多左油已經用埋碎粉番工索油
想幫絲打用口啜返走啲座瘡
老老豆豆 女人貪靚有咩問題
我之前都係咁 爛得仲西利
做完已經紅
佢d酸太濃 又慢左去稀釋番
睇皮膚科都係俾藥膏搽同高度保濕番
乾焦後甩皮 但已經番唔到之前皮膚狀態
依家少少野都會紅
之後唔敢再亂做treatment
開名 等佢唔好害人
早上搽vitamin c加要防曬(唔搽會仲黑左)
夜上搽retinol a
Keep 住用皮膚會光滑好多 但係搽vit a有機會搞到好乾 甩皮
我自己會加埋ceramide
Cerave 又平又好用 成份夠簡單
好認同
俾3萬蚊搵班mk妹治療師,都唔知大學畢業未
抗體素無撚用 直接a酸啦
如果用森田保濕mask得唔得
真 食撚到棚牙黃哂
斷藥後又再黎過
五官未睇到都可以覺得係靚女
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞