美股認真討論區 MMMCDVII

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
= bank既retail
法國咁差又估唔到
有airbus
歐洲班豬冇錢買BBA
成個慕尼黑車展變左中国車展
跟手歐盟是但一個破產又要泵水
呢班天價私家雞要唔要都擺
政府統計處公布,9月出口跌5.3%,多過市場預期的5.2%,較上月的跌3.7%,跌幅擴大,亦為連續第17個月下跌,為有紀錄以來最長,比在2015-2016年中國股市崩盤和1990年代末亞洲金融危機後的持續下滑時間還要長。9月跌幅為7月後最大,當月跌9.1%。
Leaf 係咩
香港有幾多人真係會做到公司對公司,mnc對mnc既位
剩係做retail
政府就叫你地檔,賣燒賣魚蛋
去頂一櫃櫃貨既貿易額
香港既office出入貨既櫃都唔經香港去美國都得
2003年打後?
封返個關佢啦 仲衰過舊年
收陸路離境稅
其實疫情前 已經係連跌左幾十個月 香港貨運進出口都係等死,香港咩行業都係等死啦 廢老吊鹽水咁
連跌左17個月姐
每跌100點我張CALL就執十萬
政府統計處公布,9月出口跌5.3%,多過市場預期的5.2%,較上月的跌3.7%,跌幅擴大,亦為連續第17個月下跌,為有紀錄以來最長,比在2015-2016年中國股市崩盤和1990年代末亞洲金融危機後的持續下滑時間還要長。9月跌幅為7月後最大,當月跌9.1%。
想當年03 08 牙叔我班frd頹能到仆街
大學生排隊去招聘會好快又有
香港財演:香港經濟十分好,出口跌只係因為利率問題
香港好多位做d出入口,貸款好大額keep到但都唔係香港出入既
係外國經濟差
好耐之前公海有個出入口中小企上班post
而家都冇左
仲邊有小形trading
直接大陸supplier 對外國Buyer eg tgt wmt cost銀行做哂中間角色不知幾好搵 做緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞