4.5g [全速無限] CSL定Smartone 好d?

117 回覆
0 Like 22 Dislike
以前smt就真係明顯最穩定 而家根本無優勢 多左好多地方收唔到 但隔離其他台啲frd反而收到

smt而家咁嘅質素根本唔值比咁貴 寧願轉過平啲台
3年前由cmhk 轉smartone 2m plan
用到依家無限 21m
完全無投訴 地鐵順
我用芝麻block哂
然後佢地會不斷send sms比你
唔理唔覆就無問題
之前喺乜乜展比個csl sales sale我用csl
不過佢比咗佢whatsapp我
有咩都可以問佢又幾方便
唔使打電話
搭單一問
4.5G有冇全速分別大唔大?
而家就係日日都收到
雖然block晒,但係望到都好煩
依家用平版SMT, 自由鳥開心使用中
睇你點用姐,我用42mbps一般上網睇YouTube我覺得分別唔大
SMT
轉咗CSL 好後悔
on9電訊商永遠當舊客係屎 如果唔係都唔會轉
想問一問, 九龍灣商貿區用咩台好
4.5G又得, 5G都得
嚟緊由smt 4.5g轉csl 5g唔知會唔會中伏
其實smt用咗好多年都好穩定冇投訴
但係次次續約都冇優惠
用緊4.5g 二百幾銀得 8gb
呢段係宇宙黑洞段黎
csl 就隧道地鐵差,smt早幾個月前轉, 最明顯就係去一d商埸,或者大少少地鋪坐入d已經收唔到, 而呢d地方一直用csl都冇問題, 最撚癲係有段軒尼詩道路過必斷線,所以各有各好啦。
唔好做舊客邊個平就揀邊個

以前我用緊csl俾緊2百幾蚊月費但好多地方都收唔到,我見街站做緊120 4.5g 叫佢做返呢個價錢就續約佢話唔得,係每次打黎唔同嘅sales都話唔得

到我準備轉台smartone簽哂約之後到期前幾日佢先話做俾我

其實學上面d巴打咁講兩間好多地方都收唔到所以分別真係唔大,唔好好似我咁用左十幾年csl先識醒
Smartone 4.5G 30GB 本地數據 + 4.5G FUP任用本地數據$148
定係
3 5G 100GB 本地數據 + 5mbps 限速數據 $159
好啲?

依家用緊 20GB plan,有時會廿幾號近月尾用哂 20GB, 但我覺得 30GB都夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞