有冇人覺得今年KPOP好無聊?

74 回覆
16 Like 49 Dislike
以前不嬲有, 但今年隊隊都咁玩,
前三年興拼湊曲, 今年玩念經曲
主打歌係咁架啦
唔鍾意咪去聽收錄曲
收錄曲先正
im spicy?
當年四大女團都係出洗腦歌多
同依家分別唔大
邊有辦法吖...一紅就乜撚嘢都唔做...你估好似少時果時咩....咩綜藝dj 晨早節目頒獎禮音樂節目主持...乜都殺呀!
(順帶一提唔係個個少時成員都咁勤力..有啲淨係識瞓!)

而家果女團超幸福,一紅已經被外國吹捧,仲洗乜咁多活動吖!仲反骨都老闆都唔認!
一個牙腎
一個牙瑛
仲唔撚夠?
計埋肥采/sakura
洗腦係必要
但都唔洗一定要靠念咒去做洗腦效果
上年tomboy, hype boy, feel my rythem, love dive全部都好好loop
同時各自風格都有唔同
但今年真係隊隊主打都玩念咒
Gee gee gee gee baby baby baby
Oh! Oh! Oh! Ah! Ah! Ah! Ah!
Tell me tell me tell tell tell tell tell tell me
Bam Ratatata Tatatatata
吓 loop 副歌唔係以前都有咩
洗腦歌先係盛世時期呀?
以前Tell Me , Mr. , Genie , Fire 咪差唔多
其實係上年太多神曲先拉高咗期望
諗下再對上幾年啲歌 今年只係回歸現狀
樓豬吹奏嘅bigbang咪又係唱呢啲歌
上年有咩你覺得嘅正歌同神曲
自從防彈打開海外市場
好多kpop團紅到一首歌
已經可以去海外巡迴賺錢

舊世代跑好多本土節目積人氣
出道兩三年先攻日
然後先慢慢跑亞洲巡迴

依家新世代所有嘢都壓縮晒
出道頭一年已經出埋日專去埋日本出show
第二三年可以世界巡迴喇
咁Big Bang啲主打歌變化又大好多既
Lies已經係首神作
啲美國場地可能好平好易book,隊隊2打6都走去美國巡演
因為近幾年K-pop受眾廣闊左好多
淨睇Twitter啲K-pop流量都知
呀老友...你第一句嘢我真心要屌,咩叫BTS 打開海外巿場?

你知唔知如果無之前WG,少時等紅到去外國!人地鬼叫你韓國KPOP係亞洲大熱?
你估好似弱智香港藝圈咁仲以為全世界啲後生老撚柒馮知你香港係地球上咩位置?慳啲啦!

全世界而家淨係想知韓國點去...香港?咩地方嚟咖?老嘢ON之都...揾啲老閪坑去啦!
話時話其實近年有咩出名既男團歌
見人講親都係女團
念經歌真係好難聽
都係鍾意2015-2018年果d清純gfable有活力歌 好聽好多
Seventeen主打嗰啲 好聽舞又型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞