有冇人覺得今年KPOP好無聊?

74 回覆
16 Like 49 Dislike
一首叫做紅出圈子既歌都冇,
新團為咗玩Cha想係Tiktok抖音紅,
首首都跟風念經無限loop個副歌好撚難聽呀屌

然後去頒獎典禮, seventeen一日音源榜日冠都冇竟然拎倒大賞,
真係蜀中無大將, 廖化作先鋒

最後阿豬阿狗係本土都未企好, 就學防彈去闖美發英文歌
韓國幾時出得返Bigbang呢啲"星"呀??
NewJeans啲歌都唔叫紅?周街都播喎
同前幾年防弾 Blackpink 差好遠喎
你偏見啫,
睇悶左就休息下抖一排再睇
人地出道先一年多啲
點比
反而依家既女團盛世會幫K-pop愈走愈遠
同09-12年有得比
"紅出圈子"

新團啲表演又唔開咪, 跳舞又冇力,
都算,
連頒獎典禮編舞都唔比啲新意
我睇完TMA真係無聊到睡著,

呢啲先叫"表演"
https://www.youtube.com/watch?v=-UZXEFzWXfc
防彈
Bigbang

糸連登討論k-pop = default討論女團
唔單止連登, 四代男團廢到仆街,
真係一隊都UP唔出,
反而呢兩年女團盛世就真既

但班妹豬表演力唔撚得壓唔住場.
表演泥講:

概念 > 旋律 > 顏值 > 舞蹈 > 撚聲 > 白欖

[2022 MAMA] IVE&Kep1er&NMIXX&LESSERAFIM&NewJeans-ELEVEN+WADADA+O.O+FEARLESS+Hypeboy | Mnet 221129 방송

Mnet K-POP
511K
Views
Nov 29

https://m.youtube.com/watch?v=IJks7TIDfnk
Ching 戇鳩就縮埋一邊啦
同啲廢老一樣 成日都話邊個當年點勁點勁 而家嗰班完全唔撚得
唔撚係掛, 你覺得上年mama
幾隊女團出黎跳幾十秒, 然後shy shy shy叫"好"?
cocococococacola媽時打cocacola媽時打時u碌傾catch it here is your cola
上年好多正歌,神曲好幾首,
今年屌佢個閪個個都係到念經有感而發姐
佢功課都未做好就開po
今年暫時得一場頒獎禮
seventeen都已經攞咗大賞都俾佢講到冇
你期望啲咩
super shy super shy
Love me like this, love me like that
Unforgiven, I'm a villain, I'm a-
I'm a queencard, I'm a queencard,I'm a queencard
I’ma baddie, baddie, baddie Pretty little risky baddie
睇咗十幾年kpop都係有呢類型嘅歌爆紅架啦...
仲有cake cake cake cake cake
除左aespa之外今年真係隊隊都有念咒歌
https://youtu.be/YBnGBb1wg98?t=55
呢首真係念經嘅經典之一
其實輝人啱啱出嘅album幾唔錯
好有輝人自己個人風格同色彩
不過就真係完全唔kpop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞