【突發】Poly出佐2023/24 DSE收分成績

134 回覆
103 Like 9 Dislike
九大排名
Rd高咗
好似低過舊年
一年低過一年

明明畢業可以做保險才俊咁都收咁低
係你如果dse 21分但無3322都照收你
第六寶ST先收23
揀唔到讀translation都掋
ST 爆左煲wor
爭1分入physio
你搵下job board就見長期請人
遲啲好似會推一校一ST
高少少喎
好多人差1分㗎
醫療科唔係應該計best6既咩
好似第一年開 ug programme?之前淨係聽過poly mst

不過難移民係死症
HKU AnF 又會計啦喎
A&F如果你好命又叻仔揾到summer intern 捱三年入到大行做
佢grad就係佢企係到笑你 FG 35k 不是夢
係勁就fg直入啦仲同你去逼科捱騾仔咩
三年audit入大行可能一千個先有一個
Engine 20/21分
屌你勁少少入個正苦4年7萬
眼光唔好咁短淺
你做唔到 見得少
我唔係呢行都見好多
Summer intern HSBC + SC + 外資投行
FG 37k
咁請問關佢個degree咩事🙏🏻
人有料讀咩都入到啦
True 有料既話
理得你讀 nursing engine or education都入到呢行。
佢夾埋咗 translation先跌倒咁低
搵錢都要講點搵 hsbc gt 爭奔頭入去日撚日都要做到九點十點先有三寶個起薪 三寶就work life balance準時收工冇壓力 做呢啲mt gt 就慢慢ot日日新鮮大挑戰 訓練抗壓力玩職場遊戲 充實人生
唔洗話咩mt gt 就咁去讀個城大會計訓住係到都入到big4 三年三萬五年五萬八年八萬 三十歲已經去到三寶個頂薪 40歲做埋個partner或者跳出commercial 做個financial controller 100k 150k都唔係問題 大部份讀三寶既人成世都未必搵到150k個月
之但係咁請問城大會計收緊幾分 三寶收緊幾分呢 價格機制係公道既
hku都收3.5gpa,咁poly點會收得高
倒不如八大比外國人transfer吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞