大學 大專 冗員討論區 (24)

939 回覆
5 Like 2 Dislike
做滿一年都有人工加下掛
每年加幾多錢到
睇每年政府加幾多,再睇你performance, 幾%-10%到。eg今日政府公佈佐3%, 大學大約2-5%(間間唔同,大約啦),但要分餅仔,每個section/dept,outstanding 嘅quota極有限,大部份人跟番政府個%, 但係政府係有額外每年跳point的大學好似得番中大暫時仲有,其他全cut。但中大都跳唔足。

至於做滿一年呢。。。未入有,睇你入職時間,如岩岩過佐佢每年加人工截數日(間間唔同), 咁非常不幸,你可能要年幾至接近兩年先有得加第一次
邊個dept
一般考英文 memo email proposal
過兩日去見cu project assistant
想問吓interview同written test會問啲咩多
想問vtc d ea2難唔難入?
仲有想問ea2 最低expected salary 可以寫幾多
上份唔關事嘅工$16000
term 唔太難
冇記錯寫幾多都係比starting你
不過starting依家應該已經>16k了
咩post
想問下如果係跟research programme既registry workload 係點架?
咩function student affairs/program/research都可以好唔同
想問MU assistant manager 有冇30k ?
想問問 黑名單:CUHK EYE 差既位係邊
請問有冇人可以分享嶺南banding 人工range?
癲阿姐
女校個estate office 都幾麻撚煩
講多少少?咩team先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞