大學 大專 冗員討論區 (24)

927 回覆
5 Like 2 Dislike
搭單問,kongu續約通常有冇人工加
諗緊要唔要去見工攞個高啲嘅offer
依家個度真係太hea唔想轉走
有冇得傾加人工? 點解我聽d同事話有人傾續約加人工?
會唔會出面有offer拎返去bargain?
正常續約都甚少會有人工加

【無限制】世界各地 大學行政院友區

https://t.me/+Q841aztbmRg3N2Q1

(不設防、毋須驗證、想入就入得!)

現有主題 (世界各地):HK、CA、UK、AUS、Singapore、USA

任何人都可以自創唔同地區、唔同興趣嘅主題,同谷友一齊討論!誠邀你一齊做版主!

現職朋友可以睇香港分區公告,現職群組會update 8大payscale

行業FAQ (不定期更新)
https://docs.google.com/document/d/14x419Uj7GimL-d6eWU9kyGaXs-ZGfr75DBzGaQyaQTY/edit?usp=sharing
冗到pk
想問下 PolyU Health and Safety Office 嘅 Technical Support Assistant

喺大學做OSH有無諗頭?
求公海tg group link… invitation link expired
上面條link咪入到囉
各處鄉村各處例
我地都係general speaking
既然你有同事話得 , 咁應該問你同事點先得, 你地先係局內人.
上黎問 我地呢D局外人 , 資訊都唔會夠準確.
其實係大學做都算唔錯選擇, 雖然都唔係輕鬆工, 有D 位都CHUR, 但officer 位做到10年以上都已經5, 6萬人工以上, 叻D既可能有7萬以上

雖然無BONUS雙糧, 但都叫穩定
同意。

其實一切得唔得都係睇你老闆,你想傾咪出聲囉,無人知結果。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞