中國國企員工: 我地雙方抱頭趴地後被直接開鎗 表明係中國人都不獲理會

146 回覆
240 Like 5 Dislike
以色列中華商會通報,目前至少有三名中國人在以巴衝突中受傷,其中一名北京建工的工作人員上周六早上遇到哈馬斯武裝分子,即使表明是中國人亦未獲理會。

在以色列受傷中國人說:「一下來軍人就下車,就開始開槍,你叫他也聽不懂。他開槍我們接下來就趴在地上,讓他們看見我們的雙手,他不管你了就直接開槍。」

他身中兩槍,之後被以色列的急救直升機救走,直至周一才被商會找到。至於同行還有兩名工友,未知他們下落。

https://news.tvb.com/tc/greaterchina/65247207fecde8f749e28ddc/%E5%85%A9%E5%B2%B8-%E4%BB%A5%E5%B7%B4%E8%A1%9D%E7%AA%81%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E5%85%AC%E6%B0%91%E4%B8%89%E5%82%B7%E5%9B%9B%E5%A4%B1%E8%81%AF-%E4%B8%AD%E6%96%B9%E7%B1%B2%E6%B3%A8%E6%84%8F%E5%AE%89%E5%85%A8%E9%81%BF%E5%85%8D%E5%A4%96%E5%87%BA
雙手抱頭
16億-3
抱頭趴地緊係唔得啦
要拎本中國護照出黎先得
呢個新聞要改返被巴勒斯場救走
喺中國 以色列係惡魔周街殺人 唔會救人
這就是東亞病夫真正的實力
明明有方法你唔用, 冇得怪人

passport gif
屌你老母身中兩槍都死唔去
他是中国人!往死裡打!
下次要痴係額頭
五毛藍尸:假新聞,中国好撚勁
派戰狼吳京救同胞未?
四捨五入
16億
好似同以色列都ok老友,試過想賣預警機俾支那
中國人就打多兩槍
同吳京講嘛
刁大大企係恐怖分子個邊,你地要為國捐軀了
習帝都支持恐怖分子
又比人割韮菜
啲撚樣真係以為支那人大撚晒,on799,抵你俾恐怖份子射啦,屌你老母咁都唔死得,死撚咗再投胎做支那人再俾恐怖份子射,無限loop啦
傻鳩先會信拎本中國護照出嚟有用 智商稅
華人係最下賤嘅種族,聖戰戰士必殺嘅對象
佢係咪睇左護照嚇人條短片
派吳驚去救走囯人未呀
一係香港出三萬隻去啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞