再縮皮!匯豐cut走網上理財功能!

271 回覆
21 Like 387 Dislike
細蚊仔早D起身返學啦。大人做正經野你唔明架
呢啲公司好食古不化
HSBC咁樣cut 嘢某程度上可以幫手令佢哋變得易接受新科技
我諗安全性問題
Web學你話齋搵其搵部機都入到
手機就得一部認證咗嘅手機先入得
手機screen cap有咩問題?資料唔齊可以加,佢cut走網上自然會加落手機app
但screen cap流簡直係食古不化嘅思想
你同我講做乜姐

你同收錢果個人講呀嘛

簡單如入錢去證券行都要Cap圖顯示日期時間出錢戶口號碼出錢戶口持有人個名

呢D叫Audit Trail、Compliance、明未?

不過呢間銀行不嬲大支野,理得你死。不過當佢有需要果時,佢又問你拎資金證明Cap圖架喎
你都幾搞笑 好明顯你唔係用hsbc
次次轉完數有email send黎有哂你講果d野
仲洗咩cap圖
你本身用緊紅簿仔?
你先好笑。果個Email唔係即時,係隔日。

你入錢去證券行係咪隔日先畀證明?咁你咪蝕一日錢羅傻仔!

點解你接受呢D目中無客既大機構連累自己蝕錢架?做慣奴才?
即時架喎師兄
你用咩證券行?證劵行都用pps啦你仲人手入?你上個世紀既人黎?
點解要因為別人既無理政策,去限制你既選擇?

我可以Edda可以落分行轉賬可以用電腦可以用手機,我有得自由揀,我先係客。
我有同過你講?
冇錯 你呢位大客可以揀唔用
寧願落去排隊哂時間都唔自己禁
果然係客有遠見
最緊要有選擇

我唔係奴才,無主子有權限制我既選擇
無錯,去邊間銀行排隊可以選擇
入完錯仲可以選擇一間銀行可以網上cap圖
連登有得用app同網上版
你都係用網上版?
我係會用連登網上版、有時又會用App版。

選擇權係我手。
點解唔請多二百幾人幫其他國家分行做App?

西安D人工咁平!
對比澳洲啲銀行 hsbc個app係垃圾
原來app係offline理財
幾時先可以login後仲可以scan qr code FPS
依家FPS找數好似得login前先有得揀掃碼付款
電腦佢可以玩OTP
手機唔見左好撚大鑊
好波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞