再縮皮!匯豐cut走網上理財功能!

271 回覆
21 Like 387 Dislike
2023年10月起,我們會透過香港滙豐流動理財應用程式(HSBC HK App)或其他渠道,逐漸取代以下指定滙豐網上理財服務。

定海外櫃員機提款限額(銀聯自動櫃員機卡及信用卡)
啟動信用卡
快速轉賬設定
新增受款人
設立及管理自動轉賬
登記「轉數快」或檢視登記資料
管理電子賬單及收取電子繳費收據
申請支票簿
申請自動櫃員機卡或信用卡密碼(PIN)
更改電郵電子結單及電子通知書的密碼
收費「e提示」服務

自2023年11月起,我們會透過香港滙豐流動理財應用程式(HSBC HK App)或其他渠道,逐漸取代以下指定滙豐網上理財服務。

新增受款人
設立及管理自動轉賬
登記「轉數快」或檢視登記資料
管理電子賬單及收取電子繳費收據
申請支票簿
申請自動櫃員機卡或信用卡密碼(PIN)
更改電郵電子結單及電子通知書的密碼
肯投資落個app係好事 佢個app喺香港嚟講屌打9成銀行
app本身就係網上理財一部份啦
但個App越黎越大食呢
用電腦Cap screen做證據又大又方便
一早就應該轉去app搞 方便好多
用app cap唔方便過你用網上理財?
樓主好似D廢老咁對新事物唔接受, 食古不化
可以用app 唔代表要cut走web版
手機 app唔係老馮畀你Cap screen

Citi已經Cap唔到,HSBC UK都一樣

Hk呢邊話唔畀就唔畀
點解唔係app都一齊有埋而係要cut咗web
早排申請銀行服務先用完
大食係咩意思?
今日有唔代表將來有

銀行App不能Cap圖係所謂保安大勢黎
縮皮
體積大、Load得慢、Update多
但有時啲嘢好on9
例如之前我要改地址咁
我用app係唔得 一定要用網頁版
本身有兩個方法,Cut走一個,就係縮皮
可能好快打仗銀行都用唔到添咁仲有咩所謂
銀行app嚟講
匯豐係最好用,沒有之一
呢堆簡單野本身喺app撳就快靚正啦
巴打部電話幾多年冇換
「新增付款人」有時需要Copy and paste

用電腦就手D
iphone 14
同其他銀行APP比真係幾大舊
但係唔覺LOAD得慢啵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞