【颱風追擊】2314號熱帶氣旋小犬 KOINU(14W) + 2315號熱帶氣旋布拉萬 BOLAVEN(15W) #8

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
風力指數:36.83 (L3, 強勁)

大老山 E 73 (F8) | 99 (F10)
長洲泳灘 NE 65 (F8) | 83 (F9)
香港航海學校 NE 64 (F8) | 99 (F10)
沙洲 N 63 (F8) | 77 (F9)

青洲 ENE 59 (F7) | 78 (F9)
昂坪 NE 54 (F7) | 70 (F8)
橫瀾島 E 54 (F7) | 72 (F8)
長洲* NE 53 (F7) | 71 (F8)
北角 ENE 51 (F6) | 71 (F8)
大美督 NE 49 (F6) | 72 (F8)
赤柱 E 47 (F6) | 82 (F9)
西貢* NE 46 (F6) | 65 (F8)
坪洲 ENE 46 (F6) | 64 (F8)
中環碼頭 E 44 (F6) | 64 (F8)
塔門 ENE 40 (F5) | 64 (F8)
南丫島 ENE 36 (F5) | 68 (F8)
赤鱲角* NNE 35 (F5) | 49 (F6)
流浮山* NE 27 (F4) | 47 (F6)
天星碼頭 E 25 (F4) | 47 (F6)
黃竹坑 E 24 (F4) | 59 (F7)
京士柏 NE 24 (F4) | 48 (F6)
啟德* VRB 22 (F4) | 54 (F7)
沙田* N 19 (F3) | 49 (F6)
將軍澳 N 15 (F3) | 43 (F6)

暴陣(2):大老山、香港航海學校
烈風(4):大老山、長洲泳灘、香港航海學校、沙洲
烈陣(14):長洲泳灘、沙洲、青洲、昂坪、橫瀾島、長洲*、北角、大美督、赤柱、西貢*、坪洲、中環碼頭、塔門、南丫島
強風(10):青洲、昂坪、橫瀾島、長洲*、北角、大美督、赤柱、西貢*、坪洲、中環碼頭
強陣(8):赤鱲角*、流浮山*、天星碼頭、黃竹坑、京士柏、啟德*、沙田*、將軍澳

烈風8中1:長洲(70.0/G94)
強風8中2:西貢(49.0/G83)、流浮山(42.0/G59)

最低氣壓:1009.1 (長洲*)
天文台咪話唔醒你
十一點前就講明 個八號起碼聽日日間都會維持
唔洗比人問候老母不突止
贏哂掌聲
全個正苦入面最好嘅部門一撚定係你天文台 正名返唔叫你大交合就睇今次
天鴿一個鐘
我未追返
呢幾個鐘平西都冇辦法
香港次次都係咁 就係爭果2-30公里
之後就一直比人屌廢風廢風
自己無著數咪屌
唔好 我要攬炒
認真 頂唔到
生效時間最短 編輯

1939年11月一個熱帶氣旋及1979年超強颱風荷貝,分別由11月23日15:50至16:15及由8月2日12:35至13:00(發出及取消時間均為夏令時間),各只維持25分鐘。

25分鐘
而家真係值黃雨咩?
南到南丫島南先>30mm
之後無人講9號架啦
點解呢度啲風膠可以記得晒打過咩風我連上個月嗰兩個風嘅名都唔記得咗
悶咗好耐,想睇下睇下NA點輸比EU
咁如果死都唔掛
跳一格就變派比安

8仔就應該點都要保險8

9 就衝動得制
stnr14個鐘都唔夠能量會消散
澳門隨時食眼牆
有條撚樣連戰前個d都記得
唔好覆假膠

十分鐘平均45.2m/s

黃色個舊好有震攝力
點記
佢搞掂黨鐵站入面班拎住紙皮既人先啦
出完街屋企附近同沙田都勁撚大風大雨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞