警世!開IBKR,切勿經作何KOL refer link!

93 回覆
152 Like 2 Dislike
IBKR本身官網已經有最好既Offer

官網迎新Offer叫「Refer a friend program」

簡單講,官網迎新有2點:

一、「普通用戶」推薦「新用戶」,介紹人有200美金回贈

二、「新用戶」頭一年入錢IBKR,有1%等值既股票回贈。上限回贈1000美金!

(佢回贈IBKR美股碎股、以開戶頭一年淨流入金額去計1%,例如頭一年入10萬錢、頭一年出3萬錢,只會計7萬錢既1%)

點解唔好經KOL推薦link?

因為有D KOL身份不是「普遍用戶」,而係agent果類,呢個情況之下,你會損失IBKR送既(二)回贈,

即係無左1%回贈。

你只會收到KOL私底下送既既爛鬼coupon。

切記!

切勿經任何KOL refer link開IBKR!!
強帖必推
如果我第360日入錢 (開戶1年內)
第370出錢 (開戶超過1年)
係咪都攞足啲回贈
任何野都唔經d社會毒瘤乜撚野小斯里先生開,呢d死乞兒呃流量寄生蟲
無奈地,有個別銀行鍾意經呢D KOL做Promo、比銀行官網既迎新更好

因為呢D銀行想將責任外判(連帶迎新既爭議外判)

例如:Citi、恆生
要用IBKR嘅,兩三年前都開咗戶,邊會等到而家
The average balance must be maintained for at least 1 year for the shares to vest and be accessible.
開得依啲戶口貪果一千幾百做乜 啲股票郁啲都唔止依個數
講緊最高回贈係一千美金

你唔貪姐,我想要喎
想搭單問下,
如果你有足夠資產,咪有資格玩美金活期嘅
其實仲洗唔洗禁d 制去activate

其實有冇方法可以睇到,佢比左幾多實際利息我
咩美金活期?

你現金餘額多過bemchmark佢自然會畀息你

每日Statement有寫累計幾多息
咁又唔好咁講🤔你睇得好條數就話啫😆咁但係通常 kol嘅介紹都係會多少少禮物㗎嘛😚你咪自己格價囉🙃ok你咪落答囉🤪好簡單啫
KOL介紹Link因少失大
咁即係睇你買咩啦☺️我就平時跟開我識嗰個😁咁我覺得穩陣😝我都keep住都搵佢幫手嘅🤨只jpxxx嗰啲呢🫡我完全冇點手🫡所以我乜都唔識呀
講緊IBKR

Kol唔會話你知,你會無左官網1%回贈

講緊最高1000美金
你講到好似填完會得不償失咁
我覺得無必要姐
佢岩。

連IBKR都唔好開。安心做定期最無損失!
thzz
其實10年前成日睇小斯
有比較唔同卡嘅優惠,
計啲婆媽數係睇佢最容易理解

之後佢接多廣告,已經少睇
但有時想轉卡都會search下佢啲文睇下有咩新卡新優惠

要講呃流量都係講果堆照書讀嘅偷橋youtuber先,
小斯有排都未輪到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞