【颱風追擊】2314號熱帶氣旋小犬 KOINU (14W) + 2315號熱帶氣旋布拉萬 BOLAVEN (15W)#1

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
你搵日入下沙田馬場睇下幾多員工返工
今次小犬的確在路徑撲朔迷離底下同2012韋森特幾分相似
先平西後向西北偏北移動, 形成香港吸風效應
不過,兩者差異嘅地方就係韋爺轉北方向之後急劇上升,加速移動, 但犬仔只有不斷縮減風圈以及減弱風速來保命
聽朝準時返工
sogo 垃圾公司
睇個距離同環流
如果重係100km左右應該冇咁快落
星期日放假撚仲訓緊覺啊
妖⋯
會8
起碼半日假
#自行參考
冇諗過連登仲有啲連咁basic嘅嘢都唔知嘅人
咪撚同呢啲人講野

真係曬鳩氣

真係鳩毛都未出齊架佢地
Sogo竟然要返?
Sogo唔係倒數5個鐘唔使返㗎咩
同埋速度
越慢影響時間越長
100km內先掛8
陣間會唔會森姆2.0 比人屌爆
而家個風力已經上升緊
我覺得應該係上次太早上8俾商界屌
好明顯今次手緊好多
睇雷達,應該唔會
可能部分氣象迷會屌
咁關事啦
純粹係佢琴日太早講
今次太撚遲 依個時候已經可以掛8啦
而家星期日返早既人屌哂鬼
掛住你開嘅post
誠哥旗下嘅8號都開
豐澤開黎都唔知為乜
天文台可能唔知道有人星期日要返工
增強中
SSD 00Z分析升至T4.0/4.5,JTWC分析维持T4.0/4.5
TXPQ28 KNES 072357
TCSWNP
A. 14W (KOINU)
B. 07/2330Z
C. 21.6N
D. 114.6E
E. ONE/HIMAWARI-9
F. T4.0/4.5
G. IR/EIR/VIS
H. REMARKS...EYE PATTERN WITH A MG EYE SURROUNDED BY LG AND EMBEDDED
IN MG YIELDS A DT=4.0 INCLUDING -0.5 ADJUSTMENT. MET=3.5. PT=4.0. THE
FT IS BASED ON THE DT.
I. ADDL POSITIONS
NIL
...LEE
TPPN10 PGTW 072357
A. TYPHOON 14W (KOINU)
B. 07/2340Z
C. 21.39N
D. 114.72E
E. THREE/GK2A
F. T4.0/4.5/W1.5/24HRS STT: S0.0/03HRS
G. IR/EIR/VIS/MSI
H. REMARKS: 15A/PBO TIGHTLY CURVED BNDG/ANMTN. LLCC EMBEDDED IN OW
YIELDS A CF OF 3.5. ADDED 0.5 FOR BF TO YIELD A DT OF 4.0. PT
AGREES. MET YIELDS 4.5. DBO DT.
I. ADDITIONAL POSITIONS:
07/1804Z 21.30N 114.88E ATMS
07/1829Z 21.30N 114.93E AMS2
07/2144Z 21.45N 114.85E SSMS
DESSINO
真係好無良,盡量唔幫襯
大交合: 話左維持到12點就12點
依段期間上哂烈風都唔撚理!
一口氣落閘18個鐘後先會考慮改掛更高信號
即刻嗌個foodpanda先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞