延伸討論:旅行團邊間相對較好

79 回覆
3 Like 11 Dislike
咁不如直接join當地local tour
無聽過tim, feedback 點先
local tour 多數得英文,好少聽有廣東話
但聖誕跨年參加旅行團都係無非想身邊有班人陪自己過
去到先join Local tour可能未必有香港人
可以update 下

5月中跟永安。岩岩跟完egl

日本真係egl 好d

團餐你預大家唔係好食,但又唔會太差

但永安有2餐係擺明去d 大陸人開既餐廳,呢樣幾伏

egl 導游得一個人攪哂,但貼心過永安2條友
仲等緊金怡/翠明重開俄羅斯團
其實領隊好個人
都係同一個圈子
記得上次跟永安去摩洛哥,個導遊sell自己公司啲團都自認日本團唔夠隔離出名
同意
咁當然有幸運成份,就好似天氣咁
跟過永安北歐團食住玩都好正

翠明跟過西歐3國團,住同玩都正
食就大半都係當地中餐,差到領隊自己都𨳒
跟得團一定係食團餐,唔會帶你去出名餐廳食,午餐食一般餐廳,晚餐喺酒店食,通常一個御膳或者自助餐。御膳就一個飯/烏冬(or both)+幾碟嘢每碟一兩舊,味道一般。同埋會係咁sell加餸買魚生船同蟹。蟹凍冰冰冇咩味
同埋有啲嘢唔食得(例如食物敏感,有咩唔食,唔食生冷嘢)要報團時講,等餐廳有得安排膳食。

疫情跟過EGL去日本。
疫前試過N次跟EGL,3個人去,冇單人附加費,突出個位一係同其他團友訓,好彩嘅話一個人住單/雙人房。住過東京迪士尼酒店,3個人去,俾咗一間三床房,一間唔記得咩房(因為同屋企人一齊瞓冇入過佢比我間房)。
早幾日先係FB睇到話EGL啲野食好差
咁大鑊,不過係咪疫情後差哂
跟得團一定係食團餐,唔會帶你去出名餐廳食,午餐食一般餐廳,晚餐喺酒店食,通常一個御膳或者自助餐。御膳就一個飯/烏冬(or both)+幾碟嘢每碟一兩舊,味道一般。同埋會係咁sell加餸買魚生船同蟹。蟹凍冰冰冇咩味
同埋有啲嘢唔食得(例如食物敏感,有咩唔食,唔食生冷嘢)要報團時講,等餐廳有得安排膳食。

跟過EGL去日本。
而家睇egl 啲價目表全部都要單人附加價
想知有無d多後生仔女
去下冷門國家既旅行社?
正常間間都要
你係跟egl日本邊到
九洲
永安起唔同地方插旗幾十年
以非貴價團黎講,非egl去日本
永安應該算比較穩陣
是 日本另計
勝景遊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞