延伸討論:旅行團邊間相對較好

79 回覆
3 Like 11 Dislike
咁岩呢個post 講開,想討論下帶開屋企人,特別係老人家去旅行既,旅行團一定免除好多煩惱同埋怨氣

特別係你旅行好大程度係休息,唔係想辛苦過返工(以前後生同fd 同唔識既自由行,一齊住青旅都無所謂,食飯團當早餐再趕車都試過好多次)

所以主要想討論下邊間旅行團比較好

當然呢樣野好大程度同錢相關

就以日本為例,egl 應該係最在行,最少聽人投訴
自己跟過一次,overall ok, 不過咁岩東京個次去個花場換緊花,去無咩都無我唔明點解唔換地方

永安都跟過一次,overall都ok 既,不過有2餐擺明同d 合作開既餐廳夾,幾mama 下

但都聽過比較貴既縱橫游,但則邊坐既團又係永安

黎緊想再帶屋企人去日本,諗緊搵返egl 定試d 貴野

有無人都可以分享下經驗
之前跟egl 去東京,6月,不過上到富士山大霧咩都唔見

諗緊再去東京,定試下去九洲

不過我2老好怕搭好耐車,九洲好似d 點相距都遠,有d 怕交通時間耐,say over 2粒鐘一程

egl 你跟過d 咩日本團
Lm 嚟緊同老人家去日本 原本諗住自由行 諗諗吓都係跟團算
agger長線兩間,團友質素好重要
第一次?

egl 穩陣

我都諗緊11月尾
好,試下先,反正日本跟佢已經最穩陣

咁都伏都無計
勝景遊 捷旅 - 歐洲無得輸
早幾日先係FB睇到話EGL啲野食好差
咁大鑊,不過係咪疫情後差哂
多唔多後生女仔
如果去台灣,馬拉呢
11月好凍,如果第一次去都幾好玩既,舒服
諗住九洲,不過諗緊11月19 定26 出發

26 好似多d 黃葉
去日本食住好啲一定係縱橫遊,佢市區多數俾出名嘅五星,溫泉酒店都係日本有名而唔係專做團嘅,不過真係貴啲!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞