和階式居屋客廳漏水 食環搵唔到原因怎處理?

43 回覆
9 Like 4 Dislike
老老柒柒,有冇多少少相睇,同埋點解你會肯定係樓上。
你係肯定既話其實係有辦法
滲水辦 可以改名做漏水辦
啲色水直接漏落下層佢地先出証明
另一角度係漏水辦都話你漏 者係已經漏得好跨張

呢啲case都一定係要公証行架喇
肯同你傾都係要公證行,一萬幾千都係要比
不過話你知, 比左錢都有機會搵唔到
朋友屋企就係咁,不過冇你咁勁
你睇吓呢條link啦 同你情況差唔多
樓上廚廁對調wtf乜都好你要搞咪問人有冇入則冇既咪釘佢契囉,佢師博手勢好既真係可以調完都冇漏個喎。

你漏水可以唔係你正樓上漏,可以係樓上隔一戶漏,可以係外牆漏,你信唔過政府就自己搵公正行囉,唔通連登仔隔住個mon心靈感應到啲水邊度黎咩
搵公證行出報告再出律師信
冇報告確定唔到百份百係樓上
隔層漏係會有可能
樓上識玩,玩到你上庭都難咬得佢入
襯佢未識,凶吓佢先
公正行比錢 再搵律師 完

大廈結構 唔係你話係就係 最少都要經工程師驗完出紙簽名先啦下話?

唔想比錢咪用個筒接住d水囉
有又點
有又點
佢唔合作就搵公証行查,查完寄信比樓上, 再比保險 CLAIM
等佢賠錢搞掂,千奇唔好聯絡樓上
其實我都試過比人漏落嚟,又試過比人話我漏水。所以買左家居保險就咩都交晒比保險公司處理仲好。樓上漏落我度就叫佢出公證行證明。比人話我漏水就叫佢找公正行出信。大家快快脆脆攪掂就得,唔會有覺得玩野乜乜乜既
我試過比樓下投訴我單位漏水落去,搞左好耐同發現樓上有漏水落黎我單位,原來係我樓上果層漏埋落下一層。
滲咸水沖廁水
樓上最近有裝修啊 有無得入屋睇?檢查下所有入水去水位置

PS 係和諧式
慘,賣樓搬屋
就算公證行話樓上,記得要上區域法院先會逼佢整,小額錢債賠錢了事
獨立審查組: 滲水辦做嘢好求其

呢樣100%肯定
屌去淘寶買震樓神器日日震鳩佢先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞