【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (26) THE BOOK 3| 2024 ZEPP TOUR|ASIA TOUR

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
輕鬆
其實得某站d牆內人瘋狂屌
日本同埋其他國家嘅評價都好唔錯

班人見到勇者成績咁好
玻璃心碎曬
班原著廚好煩
我都鐘意芙莉蓮呢個作品
你見佢地連動畫都照咬 又話分鏡唔好又話 表達唔到漫畫感覺
一睇就知唔使理
https://youtu.be/X0RCYhrhg28?t=527
[4K/ENG/JPN] YOASOBI meets ChimChakMan (Interview)

睇返之前嘅訪問

Ayase 鍾意睇《咕嚕咕嚕魔法陣》
ikura講韓文好可愛
搞乜咁睇唔開,又唱又跳
https://youtu.be/Z6jFOkK15ag?si=gTDL57FvlDOU9mSp
已經分開兩個人黎唱
都唱到一 pat 屎咁
唱咩歌唔係佢哋自己揀,呢個選曲擺明係節目組想要話題性
真, 我唔係aimer fans就好鍾意殘響
好華麗, 好夾音柱
不過香港人LIKE抒情歌多
我就勁唔LIKE抒情歌..
能夠擊敗YOASOBI 既, 只有佢自己

BTW, 恭喜ADO
日本係咪因為版權問題永遠唔會將首主題曲放係戲入面播?
THE FIRST SLAM DUNK 又係..如果湘北反擊個段播THE ZERO 感 一定起哂雞皮+流馬尿..超激昂
第一次聽
獨立咁聽勇者..初初聽係無IDOL 咁震撼
但愈聽都愈好聽..

自己覺得雖然同芺莉蓮故事唔多夾, 但首歌絕對係提升左芺莉連既話題性同人氣
歐美甚至日本影視作品
都好少將主題曲/插曲 套入去電影情節入面
更加唔會搵男/女主角唱返主題曲
因為佢地會分開電影就係電影 主題曲/插曲就留返出roller先播啦

但以上嘅特式,全部都出現響港產影視作品
明白, 唔該哂
動畫主題曲轉左真人MV 無左動畫個故事背景一齊聽會爭好遠..
有時只有係YOUTUBE搵D FANS 自己CUT既版本自HIGH算..
好彩YOASOBI D歌 一向有故事+用動畫做BACKUP
有無聽幾田 With 好驚艷

Book 1 到香港
好期待呢首
好正
件衫可以喺邊度買?
真係好正
個音色又靚左
唱得多 YOASOBI 高音位更強力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞