因為800蚊,一個後生女仔咁就死左

200 回覆
56 Like 942 Dislike
話說機緣巧合網上識到個女仔 我叫佢做Kiki啦, 大家開始傾計都幾岩傾, 咁Kiki話佢有男朋友 我都只係打算當普通朋友咁傾下計(雖然幾靚女)

大概傾左一星期到,Kiki話佢公司比佢出Trip去日本見佢個異地戀男朋友,算係半旅遊半工作性質

咁佢去到日本都好地地 仲share下風景食物相比我 有一晚佢突然message過黎,話佢發現左佢男朋友原來係呃緊佢 條仔一直都係有家庭的 同Kiki一齊只係為左玩下

Kiki同佢男朋友係日本嘈交+分手之後 自己身上得100yen,因為全部錢都比晒男朋友保管,佢地個聯名儲錢戶口又比條仔cut左,所以佢搵我希望我可以借住800蚊比佢去機場返香港 但個刻我心諗應該有其他方法解決到就冇借到

咁我都真心想幫依個朋友,一邊情感上安撫佢,一邊幫佢搵方法 我叫佢去日本警局,話自己掉左錢等佢地聯絡中國大使館送返佢回國,但咁岩Kiki原來係台藉,佢話唔想去亦都冇用 我亦想搵我日本朋友去幫佢 但佢都話唔洗

個晚繼續傾落去Kiki話我聽其實佢係有情緒病 以前係一個孤兒黎 係孤兒院出世 所以冇家人可以幫到佢

今日,我返緊工個陣收到個不知名電話,平時我係唔聽陌生人電話的 但唔知點解有股唔好嘅預感 接左黎聽係一把男人聲 佢同我講佢係Kiki嘅老闆 男人話Kiki琴晚係日本自殺左 見我係手機嘅最後聯絡人 所以聯繫我 佢問作為朋友會唔會幫佢搞身後事

佢話Kiki仲有啲錢同遺物,但又冇家人,男人就問我要唔要 就算唔要都好 都要去日本簽紙確認
個男人仲同我講話Kiki有段遺言 大意係講佢好多謝我係佢最後嘅時間仲肯聽佢傾訴同開導佢

到依家我都好震驚 所以想打依篇文章出黎悼念Kiki 希望佢一路好走

大家覺得如果當初我借左800蚊比佢 會唔會就挽救到一個美好嘅生命……
電騙黎架.........
我有個版本係澳門無錢搭船返香港
你好冷血
你買少條腰帶都夠錢俾佢生存

點解咁忍心害死個女仔
個下我都唔知諗住佢最多都係遲一兩日返香港 我同佢又唔係熟到咁

點知…冇機會了
關你咩事
其實都可能係真既 如果你自問係靚仔 正常/中上就唔好啦
如果唔係靚女做乜要同你做朋友
strong post leave J
等出kiki J 圖
係lor 萬一係真 永遠唔知真假
有冇張靚女相睇下
不過話唔定佢唔係自殺
日本咁多變態佬 可能先姦後殺
再製造自殺假象
有冇傾過電話,有冇face time 過,有冇見過面
冇既一律當on9處理
kiki示意圖 有5成似
雖然幾靚女?
跟公司出trip
有咩事都搵佢公司啦
點會聯絡你?
大家睇下佢個名先
見到kiki依個名都估到你會post佢出黎
電騙
假膠confirmed
真人唔post了 死者為大
真係似的
你過到去日本,賣你豬仔都仲得
不如等睇樓主咁就死左既NEWS會唔會仲好D?
點解老闆唔借
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞