[AROHA] ASTRO 討論區(80) - 犬系戀人10月11日開播大發 永遠懷念文彬

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
商業世界一句講晒 賺唔賺到錢先
講真牙彬未死同牙石未走
五件霉友夾埋都唔夠牙優一個搵得多
其實依家先開 真係算遲
人氣差咁大都頂咗咁耐
演員Fans同偶像Fans通常都唔重疊
牙優以後接嘅戲只會多 唔會少
同埋年紀都有返咁上下
真係鍾意佢就畀佢做佢想做嘅嘢
同埋仲有幾年就要夠期入伍
反正做偶像拖住班霉友都唔會有咩成績
做演員佢又開心 接廣告又接到手軟
都係嗰句啦 牙彬嘅走已經睇化晒
健健康康 快快樂樂最緊要
嗰陣花生開個weverse咪畀人屌到個名前面又加AT
然後幾日都無 彬叔就去咗
我唔咁肯定依單嘢有無直接或者間接嘅關係
但其實屌乜 佢地點會唔知
所以最仆街就係廢社
俾返阿彬我

啱啱阿真唔知係咪出嚟救火
人死不能復生

好明顯
垃圾廢社要推牙真出嚟頂
湯巴, 我當然希望佢地幾個都可以做自己想做喜歡做嘅事
我明白阿優未來一定以演員職業為主, 但係咪代表等如完全放棄ASTRO同幾個霉友呢
我仍然咁諗, 以阿優咁重情義嘅性格, 如果佢要放棄霉團同霉友嘅話, 相信佢未必會揀續約, 佢選擇續得約我相信佢仍然希望安排團隊工作, 只係經歷阿石同阿彬嘅離開似乎一齊都頓成泡影
另外我覺得開個人Youtube channel、X甚至ig俾佢地個別分享個人工作嘢都唔係問題, 但係開個人fanclub係咪真係佢個人意願嚟? 畢竟阿優咁耐以嚟都係統一叫fans做Roha, 佢係咪真係咁急於想區分自己fans同團體fans (Roha)先
其實我最唔希望廢社咁樣做令到到團fans甚至佢地幾個自己分裂, 繼而重演阿彬嘅悲劇
係都唔奇, 仲要阿真講嘅嘢係完全唔關事好似若無其事咁
表面睇其實韓國AROHA嘅要求好明確, 就係希望廢社講清講楚團隊今後活動嘅立場, 即係迫廢社表明個團係要解散定點
我希望成件事阿優無份落決定, 即管睇下廢社有無交代
發生咗嘅事已經無得返轉頭
唯有多啲關心仍然在世嘅人 (其他霉友同秀雅)
最重要係齊心一致屌廢社
一切都係$$$
可以嘅話 廢社應該想攞埋條屍嚟展
咁嘅話肯定租架貨櫃車衝去廢社
禪雲寺嘅月の空間決定關閉
https://x.com/astro_staff/status/1731228160904307182
其實你冇斂財,出個聲明澄清咪得
宜家擺明心虛
最慘舊嘅又冇、新嘅又無
其實之前喺國清寺好好地, 況且廢社話太多AROHA去同帶去嘅物品會影響其他人同寺廟其實都係佢地嘅片面之詞, 所以我都覺得廢社無端端轉地方一定係有啲景轟
另一方面, 唔知韓國ROHA會唔會試下問國清寺可否重新喺嗰度建立月の空間紀念阿彬呢?
廢社好似冇講過話太多AROHA去同帶去嘅物品會影響其他人同寺廟,廢社係話担心囉哈冬季安全(呢個理由真係牽強到,你估首爾喺北韓咩,雪都冇兩滴),帶去嘅物品會影響其他人呢句好似係寺廟貼公告講。

其實話帶去嘅物品會影響其他人所以要搬可能仲好,起碼係真話冇得駁,担心安全呢個理由假到笑
玩唔贏就推牌
廢社牌品極差
又真
話佢搞嗰新月之空間賺錢,我就唔覺得係咁嘅,講真賺得幾多吖,生前都咁霉,去嚟去去咪又係嗰幾個粉絲,放對拖鞋就會多咗人去咩,演唱會都唔滿座,何況去到老遠一日平均都唔知有冇三個人會去
不過冇腦搞到一鑊泡,好事變壞事,成件事好廢社

至於擔心ROHA安全嘅理由仲搞笑, 又唔係咩深山野嶺, 巴士站落車行上去先15-20分鐘左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞