[netflix/jtbc]韓劇 戀愛不可抗力 曹寶兒、路雲

217 回覆
9 Like 4 Dislike
https://www.instagram.com/p/CyDD5GXr5vx/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
呢套導演拍到路雲同寶兒勁靚係編劇爭d
前世虐戀

今世要幸福啦

演技十級跳,有樣有演技,公平咩
古代好睇太多
太虐
佢d前後呼應好正編劇定導演有強迫症,春夏秋冬,前世今世場景,好鍾意佢d對稱美學

https://youtu.be/zlKqTs1NupA?si=_GxX0XHoGcJD9q4f
暫時呢段最sweet ,最後兩集會唔會再sweet d

畫面太靚啦
第 15 集 文字宇告
信裕和洪朝決定拋開悲傷的過去,保護現在的愛情。洪朝和信裕一起度過了快樂的時光。但一名重罪犯再次出現在洪朝面前!他們平靜的日常生活再次開始出現裂痕…
花園老闆幾時先捉到ar...........古代咩,捉極都捉唔到呢d真係唔夠香港警察黎
又拖戲
想睇多d sweet戲囉生子術果d
但我會因為導演同路雲原諒編劇
其實係咪冇方法解咒㗎喇?
個家族詛咒?
男女主個咒 唔解到大結局嗰隻果醬手都會出現
就係信裕死過一次,個家族詛咒應該解左,紅手應該唔會再出現
但係花園老闆落果2個黑咒術,第一個係冷卻愛意術,好似都無咩效,第二個花盆果個唔知係咩黎
最後兩集有冇心去解
唔好咁期待
邊段有講花店佬有落咒能力?佢古代又唔係嗰種人 但角色中佢就最R頭
係囉,唔係選中之中先可以落咒咩,但佢都落左兩個咒係咪古代都係巫師
古代仲未交代完?
佢只係一個部下 追殺女主 仲有身份咩

佢最多同男主一樣有前世記憶啫 但就以唔交代清楚方式講佢現代仲要追殺女主 睇到弱一頭冒水…
男主角好靚仔又高
但有一幕佢係個妃嬪面前,應該係佢施咒害世子?
有無睇偶然發現的一天係勁靚仔,不過當時演技麻麻依家有埋演技
會睇路雲著古裝係有種獨特既味道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞