美媒票選十大最失望動漫,

258 回覆
62 Like 21 Dislike
睇過第一季既會有期望架
只不過未開播已經失望,但都係失望
啲BGM正到
諗起嗰陣睇大陸個lexburner講呢套野

「話聯姻就聯姻,話停戰就真係全世界停戰,然後好似冇發生過咩事咁」
笑撚到我

最後當睇基佬番算屌佢老母
我都覺得幾好睇
Charlotte
呢套係完全冇期望喎
2個男主爭公主爭左成季
最後頭女直接同個路人結婚
然後d劇情仲衰過革命機 (革命機瘋狂搵人扑野開始已經暴走)...
係wor...
整張新版本啦....

近期都一定有作品可以上榜....
如<聖者無雙>...<開會王>....
我睇漫畫先既, 覺得唔算太差
係BGM太細,同埋漫畫開始精彩既位未做到
漫畫我覺得係去到炸彈女先開始愈來愈好睇
可以想像到後面落地獄果D大場面用第一季既風格會好正
十大?
呢個開頭好好睇,後尾真睇到唔知佢想點,每個好角色等你投入左感情後就第一時間斬左佢
呢套嘢根本過譽
成班人吹奏到神作
屌啦,睇到斷手斷腳、好似好重要嘅角色死撚咗,就覺得呢套嘢好撚脫俗好撚「估唔到係咁」
其實根本就係冇新意嘅屎
呢套ok啦,係前面太好睇但係結局偏普通,不過都叫做埋到個尾未去到爛尾,總體而言係好睇嘅
我睇完動畫先追漫畫
唔覺得動畫有咁差
點可以冇佢

睇名已經覺得係垃圾
不過夜神月咁樣贏法的話又真係唔夠光彩又唔精彩
結尾夜神月個落湯狗樣係幾正,全劇第二鍾意依part(最鍾意係夜神嘅利用埋自己嗰段)
不過嗰兩個接班人係可以少啲描寫
棋魂作畫係小畑
但原作唔係大場
玻璃陰唇
睇完12條都唔知佢講乜
鏈鋸人漫畫估唔到係佢中後期去到結局
你覺得「好似」好重要無錯架,因為漫畫入面真係過場角色黎
真係重要果兩個要去到好後面先死
動畫有排都做到果D位
睇埋作者其他短篇正經作品你就知佢係天才黎
佢有能力將個故事寫得好好 但佢偏要畫到意識流咁
其實佢漫畫已經畫到睇電影咁 我諗啲人唔鍾意佢哋唔跟返漫畫啲分鏡
我自己覺得so far so good 但係有陣時唔知係咪啲budget太多 樣樣嘢都畫到好仔細有啲審美疲勞 如果啲靜嘅場面可以唔好animate得咁仔細會更加突顯到啲動作場面幾靚 好似一拳超人第一季咁 我覺得有陣時係over咗 唔識收放自如
我睇完漫畫先既
講真漫畫前期其實唔係特別精彩
係去到中期落地獄先真正開始愈來愈痴線
動畫根本有排都未做到
得一季篇幅算係咁

同埋我覺得漫畫第二季去到而家都未黎料
邊個精神科醫生醫開藤本樹?可唔可以快D停藥
死筆
家陣連講4個字都懶成咁?
我唔知係唔係用左咩新技術
偶爾一兩個動作流暢到我覺得有3D暈(但幾肯定係2D)
後來翻睇唔知係唔係BD修正版又無
仲要係煮野食,走廊行果D無謂鏡頭出事
其實幾影響觀看體驗,仲要加埋BGM弱就更加覺眼
唔知係唔係幀數太多定咩原因

即係頭幾集秋走廊行去見MKM
行果一兩分鏡既鏡頭體感變左半個鐘

分鏡我覺得漫畫前期其實無咩大場面
係去到落地獄暗之惡魔出現先哇一聲
中後期先開始無食藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞