美媒票選十大最失望動漫,

258 回覆
62 Like 21 Dislike
1.正解的卡多

前期充滿神秘感的主人公卡多,以及耐人尋味的劇情發展,使觀眾期待後期的伏筆解迷,結果卡多竟然是個GAY佬,只是想得到另一個男主角。由科幻番翻BL劇,被眾多觀眾鬧爆

2.死亡筆記

憑借夜神月和L之間的超規格智鬥,死筆在連載時期獲得超高人氣,捧紅了兩位作者,但在L死後,夜神月竟然被2隻死o靚仔陰到,實在令人失望,大部份觀眾亦感到後期劇情的無力,紛紛負皮
頭6集覺得係神作
未睇過未聽過

好唔好睇?幾多年前

3.罪惡王冠

講述主角櫻滿集從一個普通的學生獲得後能將人心化為武器的能力後經過千苦萬苦,目標拯救全人類,結果太膨脹畀恙神涯斬斷右手奪走王之力後大嗌:「我的王之力啊!!!」,完全唔知想表達啲乜的故仔
前期幾吸引,之後每一集開始愈黎愈gay 味濃

4.鐵血的孤兒

故事發生在架空歷史的火星,本應該是超強高達駕駛員三日月在兄弟奧爾加的帶領下,由公司底層爬上火星之王的故事,結局卻因為隊友智障操作累輸,部份觀眾認為結局是糞便。

本作亦生出了破滅魔劍的梗,及後只要高達世界的戰力過強,都可以透過破滅魔劍解決
依套係幫Aimer 做宣傳,唔係真係諗住做動漫架

5.全員惡玉

在架空世界的日本,舞台為了關西和關東兩大地區,主角團每人都是身懷絕技的「惡玉」,女主是被誤會為詐欺師的普通人。劇情不斷透露新資訊,發現關東人支配住關西人,所以主角團就朝住關東前進,在過程中分鏡有意無意地暗示女主是真的詐欺師,結果演到結局也是是超智障聖母,劇情還安排上火箭,射兩個細路上月球,完全唔知拍緊乜的動畫
劇情好睇,鋪排得好 ,畫質又靚咪得囉 睇下男主角搵老婆攝下時間啫 ……仲要理佢表達啲乜嘢我咪好攰?

6.電鋸人

超人氣邪道漫畫電鋸人的改編作品,事前由於SONY大撒幣,加上漫畫優質的劇情和分鏡編排,超大量粉絲都認為一部空前絕後的神作動畫即將誕生。正式播出後卻出現奇怪的鋪排和完全違背原作的氛圍因此被鬧爆

但事前連登會員星野瑠美衣一早講過動畫化唔會好睇但畀班死忠屌爆,唔知佢地幾時道歉

其實係咪得我覺得電鋸人動畫化係一個錯誤嚟
https://lih.kg/3177157
Egoist?
L死左就完真神作
收尾夜神個腦裝屎咁
雖然故事黎講係on9
但現實都有個年年考第一嘅上咗高位就做蠢事
所以不無可能

DARLING in the FRANXX

由日本超班動畫人馬結成團隊,TRIGGER和A-1 Pictures共同製作的動畫,創作出超人氣角色ZERO TWO。講述地球人過度開發資源導致生命體「叫龍」現身,每集結局都瘋狂暗示下一集會有超展開,但次次都冇事發生,主角團雖然知道咗真相,但直到結局都係冇解決到資源缺乏問題仲繼續生下一代,睇了會害慘小朋友的動畫
邊個美媒?暫時啲排名幾随便吓
卡多第一都算啦,第二幾時輪得到死亡筆記
動物朋友2、數碼暴龍Tri呢
呢個係第7
留名睇咒術迴戰
淨係睇咗呢個
上半同下半都好睇wo
就係劇情脫線估唔到先好睇
其實幾好睇
Chelly?
嗰個學生會長係咪變左肉便器?
當年紅係Egoist啦
之後先用自己名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞