20歲女大埔公屋內打肉毒針疑中毒

111 回覆
50 Like 6 Dislike
佢去大埔公屋打,可能本身住天水圍
書張圖就咁打落去,但背後要識既原理包好多野

隻毒既side effect同埋來源
隻毒effective既原理eg神經inhibition
隻毒既dosage同埋kinetics
人體既anatomy
注射既方法 肌肉,皮下,定血管
注射前既vital, contraindication同埋indication
side effect management

睇圖就緊係就咁打落去,係人都識,但上邊果d先係讀咁撚耐要識既野
十幾年係誇咗
不過都唔係冇知識都冇就可以亂打
加上好多嘢除咗知識仲有經驗
新手冇經驗又冇人帶 出事好正常
陰謀論咁諗即係打黑市針啦

點解唔打死佢呢
問題係20歲咁後生打乜9 botox
洗唔洗切腳
係屋邨單位開檔都有人幫襯咁癲
房署應該收返間公屋啦
依家Botox針1ml/枝都係千幾兩千 咁都要打黑市針?
咁有勇氣自己打
咁後生都打
咩年代 唔好再俾年齡限制
好多00後已經整哂容隆埋胸搵緊錢
打針係最基本入門
打撚到變DO姐
小朋友未出黎做野?
行行專業做一個procedure都係幾頁紙
但一定唔係行外人睇完就識做同咁高成功率
肥妹
其實真係唔駛,不過條女係零訓練,政府搞認可課程,呢d打針最多幾個月貨仔
討論下
等大家都成長下姐
醫生打都有機會有
你受香港果套洗腦,醫生壟斷醫療話語權,外國行ancillary professional,亦有醫藥分家,條界政府想set根本好多你認為醫生做到既野可以分俾其他受過訓練既人做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞