周卓盈 Mic Chow 討論區 (7) 出道一周年粗卡哈密達!!!!!《超級普通人》現已在各大平台上架

862 回覆
22 Like 5 Dislike
LT又唔見你好耐無睇過真人
都好耐 簽書會之後都無見

當覓豬需要我嘅時候 我就會出現
每一次表演都要人

我地快D推爆po開新po
呢個post都好耐

好快就可以推爆
你地唔好潛咁多水
我會勤力啲入嚟推覓豬
我發覺雙魚座嘅星都係咁

大家心意mic姐收到了
獎大家去聽多幾次新歌

btw,你地唔好係到亂井野
Mic Chow is watching you
又睇多幾次
個mv真係幾高質下

而且有人估計呢首歌D詞同之前個D有呼應
有埋彩蛋,大癲
我從來都無亂講嘢
【歌曲簡介】
「今天來練習離別與成長,再好好擁抱自己,好嗎?」
大概偶爾總會憶起一種關係,像寄居泛黃過時的娃娃屋,一不小心又會讓人深陷扮家家酒式的迴圈,教思緒停留在某一格。直到有天玩偶想獨力搬走了,來鼓起勇氣把纏繞的回憶剪斷,換掉過去那段落吧!

經過出道的新人年,我開始更了解自己想建立的音樂風格與個人形象。一如既往,我會繼續用音樂配合自己性格,把正能量感染聽眾。就如新歌〈玩偶奇遇物語〉仍然堅持由自己作曲,將自己感情經歷用旋律呈現,以玩偶的故事,記錄一段多年關係結束後的心路歷程。

今次更找來與別不同的新班底,雷暐樂填詞、Chick Chan編曲及監製、Yam聯合監製,初嘗J-POP新風格,以輕快節奏表達即使生活中遇到一剎迷濛,也總有方法尋回自己的方向和姿態,邁步向前。 除感情經歷之外,我亦想在歌曲演繹上表達自己經歷新人年時,經常因為音樂路上既得失而被困在氣餒的漩渦之中,對自己有所質疑;但今年我決定放下執着,由這首歌開始,希望以旋律與不同的唱法,呈現更好的自己。

https://www.my903.com/article/3199/Mic%20周卓盈%20-%20玩偶奇遇物語
下 覓都算冷落粉絲?
佢不如返屋企聽老母唱歌算啦
一定唔會冷落佢

你係真心講痴線野
Hey真嘢唔好講🙏🏻

我怕佢唔開心
呢壇嘢問高蛇就最公道
係咪認錯人
一直都在
佢真係有mon po
我揸白卡的 請體諒
你唔係到講啫
咁我係邊到講
LT po
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞