HKU Taught Master 2024-2025 Entry 叫春區

497 回覆
3 Like 1 Dislike
MEcon 應該出咗 unofficial email了
收到conditional offer
個condition 係要我補交成績表true copy
但係我間大學一早已經掛號信寄左過去
出電郵問完發現份成績表係department到 冇交上去faculty
佢話幫我交番上去

而家係咪等佢出過個 offer
應該係喇,再唔係過兩日打電話問多次有無收到 btw 你報邊個programme? 介唔介意講下幾號面試/筆試?
每日一個電話追我交嘢
唔明點解佢仲急過我
Pt定Ft?
Part time 呀
交留位費可唔可以用信用卡畀錢?
你哋嘅留位費係咪等於一個sem嘅學費?
師兄你依家有無咩消息?
應該可以用信用卡畀
我嗰科deposit係成個program 1/3錢
同問
同你差唔多時間收到 預備比錢
想問下
Master of Laws in Compliance and Regulation

Master of Laws in Corporate and Financial Law
分別大唔大? 雖然我想之後去compliance方向發展, 但係Master of Laws in Corporate and Financial Law好似比較廣泛啲, 會唔會有用啲?

另外想問自己background本身唔相關 但係而家都係銀行做緊AML相關工作 (第3年), 考左AAMLP同埋黎緊準備考CAMS, 打算報2025 LLM(CR), 唔知咁樣入到既機會大唔大? 有冇讀緊/讀過既巴打分享下
有冇人知點解而家先收到interview
點解我local first hon 23年grad 返緊相關行業 人地2月已經有offer 我而家先收到interview
有冇巴打知收到provisional offer之後幾耐會有正式offer
recommended offer即係咩
1-2 weeks
如果收到interview 但去唔到係咪等於放棄 email寫明冇得改期
我過左5個星期仲未有official
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞