HKU Taught Master 2024-2025 Entry 叫春區

500 回覆
3 Like 1 Dislike
我想問HKU 係點樣睇到申請既status? 其他U一入返個系統就會見到under consideration,但HKU無得咁樣睇
我係入返交upload document個page
右上角有寫application status
完全無時間表,又無收到email
可以send email去問
至於時間表 我個course 9月開學
佢話8月先會有email話俾我知
有冇mech main round仲未收到offer ge朋友仔
btw你in咗未?係咪好似有可能有interview / written test?
MA in Chinese Historical Studies 有冇人收咗offer?
我報咗幾個月了但完全冇哂聲氣
Degree唔係history其實有冇機會
終於的起心肝報咗4月底application deadline嘅MA

雖然可能冇mphil咁嚴,但4月尾截我而家先嚟報,自己都有少少唔好意思
幾個月都冇聲氣咁大鑊
其實我係冇MPhil先報,希望快啲有回音
但佢唔俾我upload document係唔係就睇唔到?
定我去錯左地方
想問下邊度有?
我入去TPG add on嗰個page度唔見有
其實係咪每個學院都唔同,我報個個根本無地方睇到申請狀況
我係submit完application之後收email叫upload document 就係嗰條link入返個portal
不過可能唔同faculty有唔同protocol
有冇人2nd round 報咗BSE 而又收到offer
HKU 前後send咗兩次email
話邀請我去申請fellowship
咁係咪代表有機有offer或者fellowship
定其實佢個個都有invite
想知係咪多數收到offer嘅人都喺收offer前收到email叫apply fellowship? 交咗application一個月都係冇update
冇任何email from HKU
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞