調查:全球近4成青年願支持強人統治 民主警訊

149 回覆
14 Like 105 Dislike
韓國民主拉左軍閥朴正熙落黎,之後全部總統都腐敗到傻
美國政治獻金愈高當選機會愈大,民主能人=cap水能力
“Democracy basically means government by the people, of the people, for the people; but the people are retarded.”
夢裡甚麼都有
侵侵
但強人講啲難聽嘅事實出嚟又唔啱你地聽呢
到頭嚟咪又係講包裝

但個事實本身爛到仆街嘅時候
你點包裝都唔及跟民悴走嘅政客包裝得咁靚
嚴格黎講強依統治係好過民主,但問題係當個強人原來得個樣實在廢、或者老左變廢老既話冇野取替到佢
經過林鄭就體會到廢人政治
好正常啊 一出世就享受緊和平自由繁華穩定
同呼吸空氣一樣當咗理所當然
點會覺得自由同民主係需要人去保護
更唔好講班左膠啲policy同洗腦
強人領袖唔係問題

最緊要係你可以扯返佢落嚟姐
大部份民主國家交嘅稅根本就係共你個產
二次大戰前獨裁統治其實係趨勢,你問返當代人,大部份都係希望有強人領導多過民主
話明強人仲會唔會俾你拉得返落嚟
香港唔少人要嘅係所謂寬大仁厚嘅皇帝
又想住民主國家,又想要專制嘅高效率,同某啲移英撚一樣🤣
法國馬克龍咁廢咁軟弱,法國人就梗係想要當個強人政府啦
史上最強硬
我麻麻地強人依啲含糊不清嘅term
有人會投強人可能都以為係有得扯落黎個隻
如果冇得扯落黎作風強唔強硬都冇咩意義
佢不如整個極權有為統治者 VS 民主無能者仲實際
祖國又贏!
利申
我又漏左呢幅圖為vpn網上移民
即係67暴動後既港督
即係中國人思維,權力喺自己支持嗰邊就會支持強人統治,19同碌撚就係人辦
可唔可以將呢 d 人全部踢去支那同俄匪度,換支持自由民主既人去呢 30 國
你附出過咩,憑乜撚野要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞