[Trailer] Doctor Who 60周年Specials

579 回覆
45 Like 3 Dislike
遲啲話Master同Doctor其實係Timeless Child其中一次regeneration split開
全部Time Lord都係Doctor分出嚟
唔使等10年,過兩年就NuWho 20週年,分分鐘可以夾埋15th regen
用依招黎recton timeless child
一方面doctor 真係係gaflirey 大,另一方面又真係timeless child

我估RD就算想cancel timeless child 故事都應該冇辦法,所以用依招
算係幾好野
為左執屎都冇計
之前玩得太大
Toymaker真心正
個隻邪氣
Actually I love 15
不過有少少藍色窗簾解得通點解會用DT翻兜
當然大人嘅原因係Nucti個檔期夾唔到special
但如果用the day of the doctor對10仔同11仔嘅描述嘅
10: the man who regrets
11: the man who forgets
經歷13姨又timeless child 又flux冚宇宙剷之後
14同10一樣係doctor又入翻regret嘅過程
I can’t save everyone
所以15仔其實係the man who forgives
係原諒到自己之後先regen到嘅樣黎
3集Special剩底嘅伏筆:
Meep's boss
Toymaker's legion
The one who waits (應該唔係指Ncuti?)
邊個執走Master

仲有冇
支激光kam到
條底褲邊個着緊
呢啲土炮道具先有doctor who嘅味
明顯就15
所以14冇底褲

有人估係Kate 執左
但係個邊其實應該冇人係到
個角度有啲似其他dimension嘅嘢伸隻手入呢個宇宙咁
喺screen出面伸手入去咁
https://youtu.be/kBKg4_xVgp4?si=pFZvvEH58ELDHRks
Toymaker 跳舞個段玩到Everything Everywhere All At Once 咁

當年射12叔個碌
有人捉住句we rehab in wrong order話宜家Ncuti係之後14th過完退休生活之後regen出黎,但「提早」咗喺Bi-generation嗰幕走出黎

其實好明顯係 15係原諒左自己
mavity
但如果係咁樣又好似冇咩必要作個新term出黎
都係睇佢行邊條路線同點兜
但想像唔到14th regen個陣點跳返入去
新DT已經計左係14代唔係當返10
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞