其實冇得呃,香港經濟差係事實,可見嘅未來只會更差

233 回覆
809 Like 61 Dislike
咁歐洲美加一樣有聖誕市集
但人地唔會好似香港咁當寶周圍宣傳
都係當年宵秋祭夏祭之類既活動咁看待
唔駛睇呢d既
經濟好唔好只需用燒賣做指標
金融港玩撚完 搵多兩年錢就收皮散band
都唔係 仲俾緊低息債 今年還息已經佔收入差唔多五分一 維持高息唔講還本都可能佔收3分一甚至一半。

除非大斬開支 唔係真係息都還唔掂 再借都無錢還息。
扮訓嗰班係唔會醒
有客搵你做「餅」先算啦
you are right
一定係差,同埋唔知幾耐先會好轉

但都唔係只可以唱衰

唱好就PR
成個連登得返燒賣 唔講以為D燒賣估左幾多GDP
雜種視民主人權為大患
又點會同民主大國做朋友
因為那些人還要做生意。而自自然然一定要站在唱好一方。佢自己有檔生意,唔通叫其他人唔用洗錢咩。雖然,佢哋自己一樣上深圳消費。世事都係咁,自己做水魚,但也得找其他水魚供養自己做水魚。
叫下口號定一定經先
網上行beat,已經有一批啦
自由行起 香港搭咗中國高速發展順風車搵咗咁耐快錢 依家中國慢咗 咪好唔習慣囉 兩個地方gdp growth 咁高度掛鉤 再加上比美國打壓 又移民潮 實係氣氛好撚差

但試問依一刻有邊個國家經濟係好撚好? 其實大家咪又係捱 但香港個底算好撚厚 同埋貧富懸殊一直好嚴重 對於啲窮撚嚟講 你up依啲濕鳩野唔係今年先發生 而係不嬲都係咁 對於啲有錢嘅嚟講 佢一早完成咗資本累積 樓唔樓爆股唔股爆 佢一路都會係香港享受高級服務同超低稅環境 因為依啲人已經堅離地

所以日日放埋依啲負 就只會影響到啲屋企無錢而又想發奪向上但又去唔到啲高經濟增長嘅發達國家aka美國嘅年輕人
香港得金融、醫療、公務員仲係好pay
其他行業食哂屎
成個pattern 勁撚古怪,無啦啦一堆"人"走出黎係咁話個經濟好。。。而家擺明全球大環境差啦。。如果經濟真係好唔使你衝出黎講啦。。
完全feel唔到有幾差
依家連登pr、5毛多過真用戶
畀你講中,佢潛水唔敢應你

佢呢種人真係好可憐
主要股市唔好,d人都唔會想洗錢
曬鳩氣
GDP有幾多
夜市比你賺多一倍都無用
早啲搞好樓市好過
事實勝於雄辯
幾多餐廳執笠啊?戇鳩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞