其實冇得呃,香港經濟差係事實,可見嘅未來只會更差

233 回覆
809 Like 61 Dislike
最好啦
同反共反中有關既野, 連登狗永遠買大開細
開始好似支那咁,唔屌得,只可以講好說話

樓主你似乎講中咗 成班五毛洶湧而出
你咁有眼光 發咗達未?
我心目中既經濟差係起碼好似當年沙士咁既慘況,而唔係夜市逼滿人,20蚊4粒燒賣都有人話價錢合理囉
我都呆撚左…講到幾勁幾成功我以為港股重上3萬點
原來講緊魚蛋燒賣婆仔數
人口密度高
表面上係可以支撐到好多公司營運
但外在環境行行吓就衍生好多閪公司
通常有一個論調
某啲基層位人工underpaid
都會被人話因為嗰個位貢獻/價值低
唔值咁嘅錢

如果呢個講法成立
既然腥港呢個環境金融地產玩晒
嗰堆閪公司一樣對個社會冇價值
毫無競爭力何嘗唔係呢啲垃圾公司
其實應該全部收皮執笠
有冇圖可以笑下 未入個嗰啲group
其實叫到Taylor Swift嚟香港嚟開一場show就可以救到經濟
扣帽子 國粹黎
幾好笑
勁多block user衝出嚟話夜市好成功
我以為你講嘅係常識,人人都知
乜有人唔知咩?
你話個股市繽紛就話啫,呢啲咁嘅夜市,一來細奀嘢、二來咪得三分鐘熱度,嘥膠氣!
不愛黨就係窮撚
但愛左黨都窮咁點算
講真有幾多人係被佢啲燒賣吸引?
熱鬧嘅夜市又維持到幾耐?
我反而覺得香港人已經冇地方好去要排長龍買燒賣先可悲..
當初話夜經濟唔掂想搞夜市,仲以為係日日開個種平民夜市

搞出嚟唔係個回事,講兩句就有聲音話人窮撚食唔起乜乜柒柒,仲有啲風向吹到係黃絲盲反

原來只係限定時間嘅飲食活動,咁香港不嬲都有,但咪吹到乜鬼夜市經濟好有幫助

搞咁多嘢
喺一個gdp佔比咁低嘅地方做咩
比佢睇下呢張圖
超哥出一出招又可以block班支那仔
講撚到我以為返左18世紀
搞下夜市就振興到經濟

一個口口聲聲話自己係國際金融中心既正苦
成個手段既重點係竟然係搞夜屎

0.1% GDP 都無呀大佬
谷落黎做PR既錢都肯撚定大過個回報
其他地方做唔到國際金融中心先大搞夜市
香港根本倒退緊
恆指3萬直插萬8點未穿過2萬點四大支柱含撚寫字樓空置唔講旅遊業佔5%gdp都無諗住燒賣救香港定係80蚊腸賣夠100億
啱呀。個市咁旺咪開心囉。掂哂啦。繼續留港打死都唔走囉。個場咁撚掂,啲撤資鬼佬後悔到爆啦而家。
一個$20燒賣已經輕鬆救返個香港。成日咩九運到尾都戇撚鳩。而家都唔知幾撚好市。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞