大家覺得iPhone 最靚係邊代?

315 回覆
25 Like 225 Dislike
當初Steve 設計原意係打算一手就用得晒 同唔prefer用筆 點知愈出就愈大 愈離開原意
但6+好難用
1G ram 開乜都load返轉
唔凸的鏡頭
當年3gs - ip5s一岀炒到飛起,一機難求,第一水拎岀街自用,仲要岩岩轉design,用lighting,真係有優越感

而家旗艦機拎岀街,冇咩感覺,咪又係手機一部
今代原鈦真係好正
白燈睇係灰銀 黃燈睇有啲古銅feel
利申打手
顔色
iPhone 4 白色(當年白色因為良率問題,遲出過黑色好多,一機難求)
iPhone 5碳黑
iPhone 6 香檳金
iPhone 6S 粉紅金
iPhone 7 Jet Black

手感&外型
iPhone X
Tim Cook信錯連登仔,又話咩希望出返細機,出咗兩代都係cut返佢算
如果佢無玻璃,純鈦,再有少少凹凸面,就正
成個工業風出哂黎
轉咗幾代iPhone
唯一無拎去trade就係5s
個手感真係一流
其實依家iphone 15 Pro真係近年綜合曬咁多代入面係最全面
一)輕
二)超窄邊框
三)部手機6.1吋 揸上手好舒服啱啱好

iPhone 4係好 但成日都攞佢出嚟J 真係唔知講咩好
成個背都金屬點wireless charge
Steve job年代就5/5s ,新時代就8 plus玻璃背玫瑰金,換機嗰時好唔捨得
4s
當年未係鬥大mon
人係鍾意緬懷以前嘅嘢
十年後可能大家都會吹捧15 Pro
當年iphone 7鋼琴黑
最記得比人炒到巔峰
等睇一年後出iphone 16啲人會話不如買15
訓醒未,se2 se3 mini
黎緊SE4再見
iphone5/ 5s

iphone7 jet black

不過其實12-15 用返方形都唔會醜得去邊
講真 如果mini系列唔係m字額 佢係full screen mon嘅話會吸引好多
感覺重量差唔多但mon大咗 好撚c伏
利申12pro上15pro max
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞