CUHK Taught Master 2024-2025

763 回覆
12 Like 6 Dislike
想問吓accept 左full time offer之後申請轉part time 多數會唔會成功?
唔好意思 想問下咁多位有經驗既師兄,我三月中報(master of biomedical science, taught/research),依家都未有聲氣,是咪含左

利申:非三大,GPA 3.3
有無ching報左 MBA又入埋?
我想問申請 official transcript 交俾CU,係有offer先要交,定application 嘅時候已經要交?
一定要交咗先會俾offer你,佢到時想出offet會叫你交。我自己會一早交定俾佢先。
出左conditional offer+交學費 email後會叫你搵issuing university 連cover letter寄official transcript 比佢地比CU
寄既話地址應該填邊到
如果係海外大學,係咪要搞好耐?有無ching試過唔該
我係海外嘅大學,等左3個禮拜張transcript先寄到去CU
用DHL
封email會比埋address你
system好耐之前轉左accepted the offer都唔見有email
有冇Ching MSc math,莫名被人reject 咗

利申: gpa 3.3 cgpa 3.5
唔夠班nds爭
Nds 會爭taught master 咩
好多nds讀
我本科中大數學唔知可以做咩
今日收到offer了,大家開學見 🎶
想問下有冇ching讀過 Comparative and Public History,嚟緊呢年25年Grad,但係想做定準備先
我都收到offer好感動
9月見~
有冇人知幾時會派fellowship/scholarship
我都等緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞