CUHK Taught Master 2024-2025

709 回覆
12 Like 5 Dislike
有冇人報MA ELT?
想問下知唔知成績唔太好得2.9收唔收
我都係報law school 但就係報JD唔係LLM
(Ps final year)

想問下你係由email比offer定係要我地上去睇application system
會收email 叫你login 睇result
想問下你收到offer未?
未啊,我諗department應該純粹lock咗嚟review,之後再睇睇咩情況
有無Ching報咗corp comm
12月頭先報唔知會唔會太遲
過咗deadline都仲未比人lock amend同manage
有冇報左CUHK ITM既朋友仔想傾吓…分享下消息

https://t.me/+cnUDmahuhpA0MWY1
我都報咗,好似至少一個月先有機會lock
應該冇咁快啦,一月尾先deadline
Ching收到interview通知未?
未啊,我都係12月頭先報
不過問過好似係冇interview架喎
師兄介唔介意講多少少你既background做參考
UG 讀咩同埋honour? 工作範疇?
成功報JD之前有冇再進修過eg. diploma or master ?
本身加左兩個referees冇得再加 無端端撳add a referee個掣又可以再加即係炒左?
應該只係得兩個referees
有冇人報咗master of cardiology?想知12月頭報大概會幾時派offer?求解答
Math edu?
MSc in Mathematics
Thx ching, 我math edu 未收到
以為同科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞