突發!JerryRigEverything出左新片摧殘藍色iphone 15 pro max!!!

221 回覆
122 Like 22 Dislike
戰損版iphone
唔係因為純鈦其實導唔到熱所以要機入面加埋鋁去導熱咩?
不過衣家咁會唔會不銹鋼其實仲好...
休斯狗視而不見
過唔洗插線啦… FTP過咪得
咩年代,仲靠線過

以前頂多都係Apple唔可以直接過歌、要經iTunes過,音樂迷的真係閒閒地都百幾GB歌要過,就話要姐。

而家都走哂streaming platform

Apple慳皮係仆街,但佢慳得真係有原因,
九成九人都真係用唔著。
不銹鋼靚+襟+重,手感重但durable
鋁平+易爛+輕,唔襟但手感好d

你話Tim Cook會揀邊樣

題外話,Android機全部唔係膠就鋁
發佈會嗰晚,資深果迷一聽到鈦鋁合金就知咩事

你去Apple store 望下,
你完全見唔到鈦左係邊
發佈會唔係都講左係外框Titanium, 中框係鋁?
佢每日搵嘅錢 夠佢買好多部iPhone 15 Pro

Easy money

貧窮限制大家思想
咁衣家轉番用鈦鋁合金的確算係解決咗13 pro / 14 pro 系列用家成日屌好撚重衣個問題既
點解唔用塑膠?
至少輕身唔易花
頂多係改善,有排都未去到解決
膠仲易花
同埋觀感cheap
佢咁講姐,外框有幾薄、中框有幾厚佢冇講

咁換一換佢又慳一大筆
我想睇喎
點解唔可以做下測試
複合材料工藝對比成舊用鈦合金
計良率前者成本更貴
老實講,用膠嘅中框除咗花好難會爛
最戇鳩係玻璃底,以前用膠底嘅電話最襟
去蘋果整俾錢都算,搬資料先慘
會唔會係力嘅問題
玻璃一跌就爛
仲要設計到明明只係背面都鬼死咁難換
成本更貴咁點解apple 唔用埋titanium 做入面個frame ?
識玩啦apple,同而家啲驚一樣用battle pass,月卡賺錢
https://youtu.be/PNLEXAwpCsE
最新續集,喺機殼提取鈦金屬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞