[勇士] 8000蚊就有交易既1060 gaming laptop Acer Helios 300

135 回覆
2 Like 2 Dislike
呢排想砌機 如果用呢部代替得唔得?如果用番8000蚊一定砌唔番唔呢個spec..
呢排想砌機 如果用呢部代替得唔得?如果用番8000蚊一定砌唔番唔呢個spec..

8000? 得啦

8000? 得啦

8000 砌到i7 1060 6g 16g ram 256ssd 加正版window

8000? 得啦

8000 砌到i7 1060 6g 16g ram 256ssd 加正版window

你唔計埋個mon同speaker?

拿 我照copy過黎架咋

其實砌機點同laptop比?

laptop一部過可以攞住周圍走,有埋mon有埋win

砌機嚟比係apple to orange

8000? 得啦

1070都有機

唔係比,係諗緊可唔可以替代,因為橫掂本身諗住砌機

同一個spec notebook貴是常識吧?

如果無打算要portability

砌機有保用,又平d喎

同一個spec notebook貴是常識吧?

如果無打算要portability

砌機有保用,又平d喎

細部啲屋細
lm
各位我返黎啦,其實部機10號就到左,不過新機實在太正,所以玩左幾日先update篇文
首先,部機整體黎講係無伏既(除左個mon之外),下面會由佢個mon,散熱,打機性能遂樣講番
第一個要講既問題係個mon,由於screendump貼圖上黎係睇唔出個mon既問題(因為有事既係個mon,screendump完果張圖完係其他mon開出黎係唔會有色差問題),唯有用手機影低upload上黎。

一買返黎部機個mon完全係屎色

灰藍色既intel介面望到我人都灰埋
雖有自已搞搞佢

靚仔番晒 不過鮮紅色會變左偏橙少少,然而完全可以接受

另外之前有講過mon仲有昏暗問題,試完之後發覺呢個問題完全唔存在,個mon光暗度較到一半已經好夠用,較到最光既話對眼直接望佢會痛
呢部同ideapad y720比揀邊部
跟住到散熱,部機內置左一隻叫predatorSense既軟件比用戶監控cpu同display card溫度

我開最高效玩skyrim 玩左3粒鐘 cpu, gpu最高溫度都係去到78度,散熱整得幾唔錯

之但係呢個位都會有成6,70度,不過平時打機都唔會掂到,所以無咩問題
到部機既性能,因為小弟無錢買新game,唯有上網搵測試片比大家睇

https://m.youtube.com/watch?v=H0Txh7yrSxA

gtaV最高效

Gpu 平均 71度
Cpu 平均 81度
Fps 復雜環境平均 65 室內環境平均 85
最後不得不提機身設計,

呢部機係我見過最型既laptop 之一

開盒

正面

背面

最後,容我講句

Acer Predator 唔係垃圾
望返出面ownership post,性價比目前屌打全部gaming laptop

如果唔差錢都係買返y720,mon既rgb紅色會比呢部好dd

但係差唔多貴6000蚊

如果唔差錢都係買返y720,mon既rgb紅色會比呢部好dd

但係差唔多貴6000蚊

大學賣11K

但係差唔多貴6000蚊

大學買$11000

但係差唔多貴6000蚊

大學賣11K

睇下你想唔想用3000蚊換靚d既紅色display,覺得ok就y720,同埋y720保養都會易d,helios300 出左咩事要寄番美國整

但係差唔多貴6000蚊

大學賣11K

睇下你想唔想用3000蚊換靚d既紅色display,覺得ok就y720,同埋y720保養都會易d,helios300 出左咩事要寄番美國整

ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞